Prijs indicatie Toyota C-HR High Power Hybrid

0

Toyota introduceert de vernieuwde C-HR. Voor het eerst is er naast de 1.2T benzinemotor met 116 pk keuze uit 2 hybride aandrijflijnen: een 1.8 Hybrid met 122 pk (die wij reeds kennen) en een krachtigere 2.0 High Power Hybrid met 184 pk. De laatste aandrijflijn debuteerde vorig jaar in de Corolla.

De vernieuwde C-HR voorzien van een moderner multimediasysteem. Dat is compatible met Apple CarPlay en Android Auto. Elke C-HR is uitgerust met een Pre-Collision systeem met voetgangersdetectie, adaptieve cruise controle, verkeersbordenherkenning en rijstrook bewaking. Het nieuwe multimediasysteem biedt meer internet verbindingsmogelijkheden. Daardoor kunnen onder andere kaarten voortaan ‘via de lucht’ een update ondergaan.

Het design van de C-HR is op diverse punten aangescherpt met behoud van de kenmerkende en bijzondere vormgeving van de ‘Coupé – High Rider’. Het front en de achterzijde zijn beide subtiel aangepast, waarbij de in kleur gespoten onderkant van de voorbumper volgens Toyota zijn dynamische uitstraling benadrukt. De voor en achter lichten van de vernieuwde C-HR zijn beide voorzien van LED technologie. De dag verlichting en knipperlichten zijn ondergebracht in één vloeiende behuizing boven de koplampen. Tegen meerprijs kan de C-HR geleverd worden met meesturende koplampen. Een hoogglans zwarte spoiler verbindt de achterlichten aan de achterzijde.

Dankzij een verbeterde afstelling van de ophanging en besturing zou de ‘Coupé – High Rider’ nu meer rij plezier moeten bieden. De afstelling van de stuurbekrachtiging is verfijnd. De 2.0 High Power Hybrid versie van de C-HR profiteert van aanpassingen aan de wielophanging die het rij comfort zouden moeten verbeteren zonder afbreuk te doen aan de veel geprezen rijeigenschappen van de Toyota. Verder is er gewerkt aan een betere geluidsisolatie voor meer rust in het interieur.

De nieuwe, zuinige 2.0 High Power Hybrid aandrijflijn heeft een CO2-uitstoot van 92 gram/km. De C-HR accelereert hiermee in 8,2 seconden naar 100 km/u. De verbeterde 1.8 Hybrid komt aan 86 gram/km. Prijzen zijn nog niet bekend, maar reken er op dat de facelift, want daar kunnen wij hier toch wel van spreken, zal leiden tot een prijsverhoging van 500 euro. Dat betekent een instaptarief van 26.395 euro voor de 1.2T Comfort benzineversie. Wegrijden in de 1.8 Hybrid zal vanaf circa 31.295 euro kunnen. Bij deze prijs is het tweede, 2.600 euro duurdere, uitrustingsniveau Active inbegrepen. De C-HR 2.0 High Power Hybrid gaat vermoedelijk standaard geleverd worden als Dynamic en gaat circa 35.795 euro kosten.

Reageren is niet mogelijk.