Nieuwe Dacia Sandero houdt vast aan budget positionering

0

Dacia legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe Sandero. De derde generatie debuteert waarschijnlijk in oktober op de autosalon van Parijs. Hij zal worden gebaseerd op het CMF-B platform van de Renault Clio. Dit betekent dat hybride techniek tot de mogelijkheden behoort.

De nieuwe Sandero zal door de Europese Dacia dealers met open armen worden ontvangen want de verkopen staan de laatste maanden sterk onder druk. Dat komt omdat het gamma niet echt okselfris meer is. De Duster oogt nog steeds modern, maar de huidige Sandero is inmiddels 6 jaar oud.

De nieuwe editie moet weer voor drukte in de showrooms gaan zorgen. De klant zal dan worden gelokt met een veel completere veiligheidsuitrusting, waaronder een noodoproep systeem. De Sandero wordt daar niet goedkoper van, maar omdat andere A/B segment modellen ook gestaag duurder worden, blijft het budgetvriendelijke imago van Dacia intact.

Het nieuwe CMF-B platvorm biedt sowieso meer volwassen rijeigenschappen. De 3 cilinder 1,0 liter benzinemotor wordt wederom standaard. Of de nieuwe Sandero daadwerkelijk geleverd gaat worden met E-Tech hybride techniek van de Renault Clio, zal afhangen van de vraag in de markt. Feit is dat Dacia er vanaf oktober in ieder geval wel op is voorbereid. Dat is ook handig voor Renault zelf, als die de Sandero op bepaalde markten (zoals Brazilië) met eigen merklogo wil gaan verkopen.

Reageren is niet mogelijk.