Hoge korting op Honda Civic

0

De huidige generatie Honda Civic is met zijn laatste ronde bezig. Volgend jaar zal de nieuwe editie worden gepresenteerd. Daarvan zal de hatchback versie niet meer in Groot-Brittannië worden gebouwd (de fabriek in Swindon gaat dicht), maar in Japan. Uiterlijk is er sprake van een evolutie van het huidige model (al doet Honda haar best om de nieuwe editie minder lelijk te maken), maar qua maatvoering groeit de Civic een halve klasse. Daarmee willen de Japanners met name de sedan uitvoering transformeren tot een kloeke gezinswagen. Daar ziet Honda in Noord Amerika en Azië nog steeds een gezonde afzetmarkt voor.

Een aanstaande wisseling van de wacht betekent vaak dat er voordeel te behalen is op het model dat aan het uitzwaaien is. Dat is bij de Civic niet anders. Honda biedt nu tot 8.000 euro voordeel op voorraadexemplaren van de 5-deurs versie. De kortingsactie maakt de hatchback een stuk beter betaalbaar. Honda noemt de kortingen “niet te missen”. Het te behalen voordeel is inderdaad groot: het bedrag varieert van 7.000 euro (op de Civic Elegance Black Edition), via 7.200 euro (op de Executive en Premium uitvoeringen) en 7.500 euro (op de reguliere Elegance) tot 8.000 euro (op de Executive met Sport Pack). Dat kan je niet over het hoofd zien. Het maakt de Civic veel beter betaalbaar.

De actie geldt alleen op geselecteerde voorraadmodellen van de 5-deurs Civic. Die zijn allemaal uitgerust met de 1,0 liter i-VTEC turbobenzinemotor van 126 pk en 200 Nm. Het 3 cilinder blok is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak, al is tegen meerprijs een CVT leverbaar. De sprint naar 100 km/u neemt 10,6 seconden in beslag en de Civic 1.0 i-VTEC versnelt dan door tot 207 km/u. Honda geeft een gemiddeld benzineverbruik van 4,8 liter per 100 km op. Dit betekent een CO2 uitstoot van 128 gram/km.

Honda komt zelf met een rekenvoorbeeld voor de Civic 5-drs 1.0 i-VTEC Elegance. Die heeft normaliter een consumentenadviesprijs van 30.980 euro. Het Black Edition pakket kost 1.000 euro extra. Dat levert een factuurbedrag op van 31.980 euro, maar na aftrek van het voorraadvoordeel (in dit geval 7.000 euro) hoeft er niet meer 24.980 euro te worden betaald. Dat is voor een goed aangeklede C segment hatchback met 1,0 liter turbobenzinemotor een scherpe prijs. De actie geldt tot en met 30 juni zolang de voorraad strekt.

Reageren is niet mogelijk.