Ioniq 5: eerste elektrische Hyundai van de nieuwe generatie

0

De ambitieuze Zuid Koreaanse fabrikant Hyundai heeft onlangs aangekondigd dat het in 2021 zijn elektrische automerk zal lanceren. De gekozen naam is Ioniq. Bovendien vertelt Hyundai ons dat de elektrische modellen die onder dit label verkocht gaan worden, een cijfer als typeaanduiding krijgen: lage auto’s een even nummer en hoge personenwagens (type SUV) een oneven getal.

Het eerste model zal de Ioniq 5 zijn en zal het lijnenspel van het prachtige conceptstudie 45 overnemen. Zijn nummering betekent dat het een hoge auto wordt, maar in plaats van een klassieke SUV moeten wij eerder aan een cross-over denken. Hij wordt begin 2021 op de markt gebracht. Zoals gezegd is de Ioniq 5 gebaseerd op de elektrische conceptstudie 45, op zijn beurt een eerbetoon aan de allereerste door Hyundai zelf ontwikkelde personenwagen, de Pony uit 1974. De naam van het showmodel verwijst ook naar de hoeken van 45 graden die de voor & achter kant kenmerken.

SangYup Lee, directeur van het Hyundai Design Center, vertelt over de Concept 45: “Als Hyundai icoon laat dit showmodel duidelijk zien hoe Hyundai met zijn erfgoed naar de toekomst kijkt. Met dit ontwerp, dat is geïnspireerd op onze designtaal ‘Sensuous Sportiness’, wil Hyundai laten zien hoe wij de levensstijl van mensen met betrekking tot auto’s in het tijdperk van elektrificatie en autonome rij functies opnieuw willen vormgeven”.

De Ioniq 5 zal het eerste model zijn dat gebruik maakt van het modulaire elektrische platform, genaamd E-GMP, dat volgens Hyundai: “snel opladen en een groot rij bereik mogelijk maakt”. Het onderstel, dat speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen, stelt Hyundai in staat het interieur van de op deze bodemplaat te baseren modellen om te vormen tot een echt ‘slimme leefruimte’, dankzij meervoudig verstelbare stoelen, draadloze internetverbinding en exclusieve voorzieningen, zoals een handschoenenkastje in de vorm van lades.

Reageren is niet mogelijk.