Tesla wil aandeel in vijf splitsen

0

Nu de koers van het aandeel Tesla maar blijft stijgen, meldt CEO Elon Musk dat hij de waarde ervan door 5 wil delen, zodat het afgerond 300 dollar zal gaan kosten. Het gevolg: de koers is nog meer gestegen.

Sinds begin dit jaar is de waarde van een Tesla aandeel meer dan verviervoudigd tot 1.553 dollar. Dat is prijzig. Heel prijzig zelfs. Dat vindt Musk ook. Nu de koers van het aandeel zo hoog staat, wil hij het graag door 5 delen zodat het nog maar 300 dollar kost. Musk wil er daarmee voor zorgen dat ook minder kapitaalkrachtige investeerders een stukje van de taart kunnen bemachtigen en een graantje kunnen meepikken bij verdere koersstijgingen. Beleggen in Tesla wordt zo bereikbaarder voor een grotere groep mensen, bijvoorbeeld voor de eigen werknemers en beginnende avonturiers op de beurs. Maar het resultaat van de aankondiging van de Tesla topman is dat de koers van het aandeel nog meer omhoog gegaan is. De minder kapitaalkrachtige beleggers zijn daarmee nog verder van huis …

Wie al aandelen had, behoudt bij het plan van Musk (dus) dezelfde waarde, maar zal straks 5 keer zoveel stukjes Tesla in zijn portefeuille hebben. Ter herinnering: momenteel is Tesla bijna 300 miljard dollar waard, hetgeen meer is dan alle andere Amerikaanse autofabrikanten bij elkaar geteld. Iedere aandeelhouder die op 21 augustus een aandeel van het bedrijf in Silicon Valley heeft, zal daar (als het aan Musk ligt) op 28 augustus, na sluiting van de Amerikaanse beurs, 4 aandelen bij krijgen.

Reageren is niet mogelijk.