Prijs vergelijking Mazda CX-5 modeljaar 2021

0

Mazda heeft haar succesvolle CX-5 een update gegeven. Kenmerken zijn meer luxe, de toevoeging van een extra uitrustingsniveau, lagere emissies en scherpere prijzen. Daarmee kan de CX-5 volgens Mazda de concurrentiestrijd weer vol aangaan. Vanaf half december staat de herziene CX-5 in de showrooms voor prijzen die beginnen bij 35.990 euro.

Naast diverse aanpassingen in de line-up en standaarduitrusting is één van de belangrijkste wijzigingen een aanzienlijke verlaging van de CO2 emissies voor de modellen met Skyactiv-G benzine in combinatie met de 6-traps automaat. De versie met 165 pk is nu vanaf de standaarduitvoering ook beschikbaar met deze automaat, waarmee de basisprijs van een CX-5 met dit type transmissie aanzienlijk wordt verlaagd. Om aan de groeiende vraag naar krachtigere motoren te kunnen voldoen, is de Skyactiv-G 194 motor (standaard met de 6-traps automaat) nu combineerbaar met goedkopere uitrusting niveaus. In het kader van de introductie van de modeljaar 2021 uitvoering heeft het multimediasysteem een aanzienlijke update gekregen. Ook zal de CX-5 weer leverbaar zijn met de 184 pk versie van de 2.2 Skyactiv-D dieselmotor met de keuze uit de handbak of automaat (beide met 6 versnellingen, de laatste eventueel ook als 4WD). Alle motor uitvoeringen van de CX-5 hebben een trekgewicht van minimaal 1.800 kg.

Standaard voor de CX-5 zijn voortaan 19 inch lichtmetalen velgen, DAB+ radio en een inbraakalarm zonder SCM certificering. Apple Carplay is evenals navigatie als optie beschikbaar. De grootste wijzigingen zijn van toepassing op de Comfort uitvoering. Diens 8 inch Connect scherm wordt vervangen door een 10,25 inch exemplaar met een interface zoals al in gebruik bij de Mazda modellen 3 en CX-30. Het systeem is standaard voorzien van internetdiensten (met de MyMazda app) en Apple Carplay. De navigatiekaart is een optie. Een andere optie is het uitgebreide i-Activ Sense pakket, dat onder meer navigatie, een 7 inch digitaal instrumentarium, een elektrisch bedienbare achterklep, projectie Head-up display en de hogere kwaliteit 360 graden monitor omvat. Het Bose/Leer pakket blijft beschikbaar op de Skyactiv-G 165 motoruitvoering van de CX-5, maar niet in combinatie met het i-Activ Sense pakket. De Luxury en Signature uitvoeringen blijven, naast de wijzigingen die van toepassing zijn voor de Comfort, ongewijzigd. Apple Carplay en navigatie waren in deze uitvoeringen reeds standaard. Op de Luxury uitvoering blijft het schuifdak als optie beschikbaar.

Naast de Luxury en Signature, beide vooral gericht op luxe en design, zal er een nieuwe uitvoering aan het gamma worden toegevoegd, die iets onder de Luxury is gepositioneerd en vooral de sportieve aspecten van de CX-5 benadrukt. Deze Sportive versie (zie hoofdfoto) is beschikbaar als Skyactiv-G 165 en als Skyactiv-G 194. De uitrusting is gebaseerd op de Luxury uitvoering en heeft daardoor standaard de 7 inch digitaal instrumentarium, LED signature verlichting en MRCC (Mazda Radar Cruise Control). Maar er zijn ook verschillen. Het zwart lederen interieur van de Luxury versie is vervangen door een kunstlederen bekleding in dezelfde kleur met kunst suède zitvlakken en rode stiksels in de stoelen, portieren, stuur plus middenconsole. De bestuurdersstoel kent een elektrische verstelling. Het model is verder zowel aan de buitenzijde als in het interieur voorzien van zwarte accenten, zoals zwarte 19 inch velgen, zwarte spiegelkappen en zwarte interieurlijsten.

MazdaKiaPeugeotSeat
CX-5Sportage3008Tarraco
SA-G 165 Sportive1.6 GDI GT-LinePureTech 130 GT1.5 TSI FR
40.240 euro40.395 euro40.830 euro41.150 euro
MazdaHondaSkodaToyota
CX-5CR-VKodiaqRAV4
SA-G 194 6AT (basis)2.0 Hybrid Comfort1.5 TSI DSG Plus2.5 Hybrid Active
42.590 euro43.520 euro41.690 euro42.495 euro

De prijzen voor de modeljaar 2021 uitvoering van de CX-5 beginnen zoals gezegd bij 35.990 euro. Dat is afgerond 400 euro minder dan voorheen. Voor dit bedrag levert Mazda dan de naamloze basisvariant met Skyactiv-G 165 motor, handbak en voorwielaandrijving. Voor de versie met automatische transmissie moet 3.000 euro meer betaald worden. Indien men kiest voor de grotere Skyactiv-G 194 motor, dan beginnen de prijzen bij 42.590 euro voor het naamloze  standaardmodel (bij deze motor altijd met de 6-traps automaat). De prijzen voor de Luxury en Signature wijzigen niet en de nieuwe Sportive uitvoering is beschikbaar vanaf 40.240 euro.

Reageren is niet mogelijk.