Nieuwe Dacia Sandero is Britse auto van het Jaar

0

Anders dan Autointernationaal vindt de jury van de ‘Auto van het Jaar 2021’ verkiezing de Dacia Sandero geen kanshebber voor deze prestigieuze prijs. Vreemd, want het is de best verkochte auto onder particulieren in Europa. Maar de jury van de verkiezing bevestigt liever haar reputatie op een ivoren toren te zitten door de dure, onhandig grote Land Rover Defender wel te nomineren.

Afijn, gelukkig is het Britse magazine WhatCar? dezelfde mening toegedaan als Autointernationaal. Die heeft de nieuwe Dacia Sandero namelijk uitgeroepen tot ‘Auto van het jaar’. De Roemeen wordt uitgebreid geprezen omdat hij betaalbaar, ruim en comfortabel is. De nieuwe Sandero won in TCe 90 Comfort uitvoering (15.590 euro) de titel ‘beste compacte auto van het jaar’ en werd tevens overall winnaar van alle categorieën.

In Nederland is de nieuwe Sandero al te koop voor 13.490 euro. Dan moet je wel genoegen nemen met de Bi-Fuel uitvoering, maar het nadeel van LPG moeten tanken zou kunnen opwegen tegen de lagere brandstofkosten. Daarmee is de Sandero één van de voordeligste auto’s die men nieuw kan kopen. En ook duurdere versies zijn aantrekkelijk geprijsd. Zo hoeft de Stepway versie (foto) als TCe 90 Comfort niet meer dan 17.990 euro op te brengen. Daarmee is hij meer dan 10 mille goedkoper dan de Life uitvoering van de 100 pk sterke Fiat Tipo Cross.

Volgens WhatCar? redacteur Steve Huntingford is de Sandero ongelooflijk laag geprijsd: “Als je bedenkt dat onze tests door experts hebben aangetoond dat de auto gelijkwaardig is of zelfs beter is dan de meeste van zijn duurdere rivalen. In de ogen van ons testteam viel hij op als heerlijk comfortabel, ongelooflijk ruim en door zijn reeks moderne veiligheid hulpmiddelen en technologie”. Overigens viel niet alleen de Sandero in de prijzen. Het budgetmerk van Renault behaalde ook een overwinning met de populaire Duster, die eveneens de goedkoopste auto in zijn categorie is. Deze Dacia werd uitgeroepen tot beste gezins-SUV.

 

Reageren is niet mogelijk.