Toyota populairste automerk onder particuliere kopers

0

Toyota was in het afgelopen jaar het bestverkochte automerk onder particuliere consumenten. Dat blijkt uit cijfers van het RDC. Van alle particuliere autokopers koos vorig jaar 10 procent voor een nieuwe Toyota; dat is het hoogste percentage van alle automerken die in Nederland te koop zijn. In december was dat zelfs 21,8 procent. Het RDC meldt een jaarverkoop van 356.051 auto’s waarvan 74.914 exemplaren door particulieren zijn aangeschaft. Hiervan komen 7.664 stuks voor rekening van Toyota.

Populaire Toyota modellen onder particulieren zijn de Aygo die met 17,1 procent in zijn segment op de tweede plek staat en de Yaris die met 20,3 procent de koppositie heeft in het B-segment van de particuliere markt. Hiermee heeft dit Toyota model een flinke voorsprong op de nummer 2 met 12,3 procent. Het percentage bedroeg in december zelfs 47,3 procent. In de laatste maand van het afgelopen jaar was bijna de helft van de toen aan particulieren verkochte auto’s in het B segment een Yaris.

In het C segment scoort de Toyota Corolla (leverbaar als Hatchback, Touring Sports en Sedan) hoog bij de particuliere autokoper. Met 17,5 procent staat de Corolla op plaats één. In december koos zelfs 23,9 procent van de particuliere autokopers die in het C segment winkelden voor een nieuwe auto voor een Corolla. In het C SUV segment behaalde de C-HR bij de particuliere autokoper een tweede plaats met 12,5 procent. Ook de RAV4 valt in de smaak bij de particuliere autokoper. In 2020 klom deze Toyota naar de eerste positie, met een particulier aandeel van 21,2 procent in het D-SUV segment; het hoogste van alle auto’s in deze klasse. In december was dit zelfs 31,1 procent.

Reageren is niet mogelijk.