America First: de nieuwe Honda Civic

0

Honda heeft de eerste officiële foto van de nieuwe Civic verspreid. Het betreft de sedan versie waarmee het Japanse merk al decennialang goede zaken doet op de Amerikaanse markt. De officiële onthulling vindt op 28 april plaats.

In de Verenigde Staten arriveert de nieuwe Civic in de tweede helft van dit jaar bij de dealers. Wij zijn begin 2022 aan de beurt. Tegen die tijd zal Honda ook de 5-deurs versie van de nieuwe Civic officieel hebben voorgesteld. Beide carrosserievarianten krijgen een minder uitgesproken design. Voor menigeen zal dat een verademing zijn want veel mensen vinden de huidige (10de) generatie een lelijk ding. Veel te veel kleine frutsels en details plus grote koelgaten die allemaal nep waren. Ook de achterkant van de 5-deurs uitvoering met een door een spoiler in tweeën gedeelde achterruit lag nogal zwaar op de maag.

Dit keer kiest Honda voor een veel braver ontwerp. Aangezien het gros van de autoconsumenten nogal behoudend is ingesteld, kan zij daarmee een veel grotere doelgroep aanspreken. Gelet op het gestaag wegsmeltende marktaandeel van Honda in Europa is dat geen overbodige luxe. De Japanners beloven voor de nieuwe Civic een bovengemiddeld dynamisch weggedrag. Die eigenschap is een goed uitgangspunt voor de Type R uitvoering waarvan wij een nieuwe aflevering kunnen verwachten.

Anders dan de huidige editie zal de 5-deurs versie niet meer in Europa gebouwd worden want Honda sluit haar fabriek in het Engelse Swindon. In sedan vorm wordt de nieuwe Civic 4,67 meter lang. Hij heeft een wielbasis van 2,74 meter. De afstand tussen de voor- en achteras is daarmee 4 centimeter groter dan nu het geval is. In Europa gaat de doordeweekse uitvoering van de nieuwe Civic alleen in hybride vorm geleverd worden. De Type R variant is straks de enige niet geëlektrificeerde uitvoering.

 

Reageren is niet mogelijk.