E-Tech techniek nu ook voor Renault Mégane Hatchback

0

Renault gaat de Mégane E-Tech 160 plug-in hybride ook in Hatchback vorm leveren. Momentele is het model alleen verkrijgbaar als Estate.

De Mégane bevindt zich steeds dichter bij het einde van zijn carrière, maar dat is voor Renault geen reden om het brandstofaanbod niet te blijven diversificeren. Doordat de Franse middenklasser eerder al zijn 205 pk sterke 1.6 TCe motor verloor en de RS versies niet meer leverbaar zijn, is de plug-in hybride uitvoering met 160 pk de meest ‘sportieve’ variant van het assortiment.

De nieuwe carrosserievariant betekent dat er voortaan voor 1.000 euro minder kan worden ingestapt in de Mégane E-Tech 160 plug-in hybride, oftewel voor 32.390 euro. Dat is voor dit type auto een scherp tarief. Net als bij de Estate kan er naast de Zen basisversie worden gekozen voor de uitrusting niveaus Intens en R.S. Line. Die zijn respectievelijk 2.000 euro en 4.000 euro duurder. 

Renault sorteert met de komst van de Hatchback variant van de Mégane E-Tech 160 plug-in hybride voor op soortgelijke uitvoeringen van de nieuwe Opel Astra en Peugeot 308. Daarvan verschijnt ook een 180 pk versie. Huidige concurrenten zijn de stekker hybride uitvoeringen van de Seat Leon, Skoda Octavia (de Volkswagen Golf eHybrid is een klasse duurder).

 

 

Reageren is niet mogelijk.