Hyundai overweegt Ioniq 5 N

0

Hyundai denkt serieus na over het lanceren van een N performance versie van de volledig elektrische Ioniq 5. Dat laat Raf Van Nuffel, directeur Product & Pricing bij Hyundai Motor Europe weten in een interview.

“Een N versie van de elektrische Ioniq 5 is mogelijk. Wij denken serieus na om een dergelijke versie op de markt te brengen. Enige haast is daarbij wel geboden, aangezien elektrische auto’s een kortere levenscyclus lijken te hebben dan conventioneel aangedreven modellen. Mogelijk kunnen wij de Ioniq 5 N in het najaar van 2023 lanceren, als de modelreeks een facelift ondergaat”, aldus Van Nuffel.

Hyundai heeft de technologie voor een snelle versie van de Ioniq 5 al in huis, aangezien zustermerk Kia al een EV6 GT met 584 pk in de prijslijst heeft staan. “Wij kunnen die aandrijflijn zo overnemen en toepassen in de N uitvoering. Officieel is daarvoor nog geen groen licht gegeven, maar dat wij een high performance versie van de Ioniq 5 serieus overwegen, staat als een paal boven water”, zo voegt Van Nuffel aan.

De GT is het topmodel van het Kia EV6 gamma. Deze versie sprint in 3,5 seconden naar 100 km/u. Hij beschikt standaard over vierwielaandrijving en heeft een accupakket met een capaciteit van 77,4 kWh, goed voor een rij bereik van circa 400 kilometer. Zijn 2 elektromotoren hebben een systeemvermogen van 584 pk. Kenmerken van de 63.595 euro kostende EV6 GT zijn specifieke bumpers, 21 inch lichtmetalen velgen en Performance remmen met neon groene klauwen. Binnenin zijn de met suède afgewerkte sportstoelen echte eyecatchers. Ook standaard op dit topmodel zijn het elektronisch instelbare onderstel en een sper differentieel.

De EV6 GT wordt leverbaar in het vierde kwartaal van 2022. Vermoedelijk wordt de potentiële N versie van de Hyundai Ioniq wat duurder aangezien het zustermerk van Kia gewend is om voor wat betreft de onderstel afstelling meer puntjes op de i te zetten.

Reageren is niet mogelijk.