Mazda CX-5 blinkt uit in 100.000 kilometer lange duurtest

0

Topscores voor een van de populairste SUV modellen die in Europa op de markt zijn: de Mazda CX-5 heeft de 100.000 kilometer lange duurtest van het Duitse tijdschrift Autobild met vlag en wimpel doorstaan. Het zeer succesvolle model overtuigde de jury niet alleen op het gebied van dagelijks gebruiksgemak. Zonder noemenswaardige gebreken en een onberispelijke werkplaatsservice behaalde de SUV van Mazda een van de beste scores die in de duurtest ranking van het magazine.

De redactie van Autobild had al in de duurtest uit 2015 getuigd van de uitstekende langetermijnkwaliteiten van de vorige generatie CX-5. Maar door een werkplaatsblunder scoorde de auto destijds geen top waardering. De nieuwe CX-5 vertoonde tijdens zijn duurtest helemaal geen gebreken, waardoor hij zich wel in de hoogste regionen van de ranking wist te nestelen. Om concreet te zijn: op de vierde plaats in een lijst met 68 modellen. De podiumplaatsen van de ranking zijn overigens voor de Audi A3 Sportback 1.4 TFSI g-Tron, de Audi A6 Avant 4.0 TDI en de Seat Ateca 1.4 EcoTSI. Terwijl de BMW 540i xDrive Touring, de Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Allgrip en de BMW i3 Range Extender onderaan bungelen …

Tijdens het dagelijks gebruik maakte de Mazda CX-5 tijdens de duurtest indruk op de Autobild redactie met zijn ruimteaanbod, de grote kofferbak, het hoge niveau van rijcomfort en een verfijnde aandrijflijn. Bijzonder geprezen werd het soepele samenspel van de Skyactiv-D 184 dieselmotor met de automatische 6 versnellingsbak . De SUV van Mazda vertoonde ook geen technologische tekortkomingen tijdens de testperiode, geen defecten of storingen, en er waren geen ongeplande werkplaatsbezoeken. En zelfs toen de CX-5 onder deskundig toezicht compleet werd gedemonteerd, vonden de redactie geen noemenswaardige gebreken. Noch de 2,2 liter dieselmotor, noch het chassis of het interieur leken bijzonder onder de indruk te zijn van de 100.000 kilometer die de Mazda inmiddels achter zijn kiezen had, wat op zijn beurt de vak experts van het tijdschrift erg onder de indruk maakte.

Deze uitstekende prestatie in de duurtest is een verder bewijs van de sterke betrouwbaarheid en kwaliteit op lange termijn van de Mazda CX-5. Dit jaar 2021 is de tweede generatie van de succesvolle SUV verder geoptimaliseerd, met een verbeterd interieur, uitgebreide uitrusting en nog verfijndere aandrijflijnen. Naast de Skyactiv-D 184 dieselmotor biedt Mazda de CX-5 ook in een minder krachtige (en goedkopere) oliegestookte variant aan, evenals in 2 benzine uitvoering. Elke versie wordt geleverd met een handmatige of automatische transmissie met 6 versnellingen en voorwiel- of vierwielaandrijving.

Reageren is niet mogelijk.