Prijs vergelijking gewijzigde DS 9 E-Tense

0

DS Automobiles voert een modeljaar update door voor de 9 E-Tense. De 225 pk versie komt te vervallen, maar daarvoor komen krachtiger uitvoeringen in de plaats. Het aanbod begint voortaan met de voorwiel aangedreven, 250 pk sterke uitvoering. Het nieuwe topmodel is de vierwielaangedreven E-Tense 4×4 360, het krachtigste DS model uit het huidige aanbod.

De nieuwe DS 9 E-Tense 250 combineert de PureTech 1,6 liter benzinemotor van 200 pk met een automatische transmissie en een 110 pk sterke elektromotor op de vooras. Samen zijn ze goed voor een systeemvermogen van 250 pk. Dankzij een grotere (15,6 kWh) batterij beschikt de E-Tense 250 voortaan over een  elektrische actieradius van rond de 60 kilometer (WLTP, afhankelijk van de homologatie).

Het nieuwe topmodel is de van de DS 9 E-Tense, de 4×4 360 uitvoering, is ook uitgerust met een 113 pk sterke elektromotor op de achteras. Dat zorgt voor vierwielaandrijving en brengt het systeemvermogen op 360 pk.  Deze aandrijflijn is ontwikkeld door DS Performance en is de krachtigste aandrijflijn van het gehele DS gamma. Om dit grotere vermogen optimaal in toom te houden, is de 4×4 360 uitvoering voorzien van grotere remschijven, extra spoorbreedte en zijn diverse wijzigingen doorgevoerd aan het onderstel. Lichtmetalen 20-inch Munich velgen met Michelin Pilot Sport 4S banden zijn standaard. De 11,9 kWh batterij maakt een volledig elektrische actieradius van zo’n 40 kilometer mogelijk (WLTP, afhankelijk van de homologatie).

Ook qua uitrusting vinden enkele wijzigingen plaats. Zo zijn Interieur Opera en het optiepakket Rivoli Lounge voortaan standaard voorzien van centrale temperatuurregeling vanaf de tweede zitrij, alsmede een glanzend zwarte afwerking. Verder wordt de carrosseriekleur Gris Artense vervangen door Gris Platinium.

DS Audi Volvo
9 E-Tense A6 S90
360 4×4 Performance Line+ 50 TFSI e Quattro T8 AWD Inscription
69.890 euro 70.930 euro 67.995 euro

De vanafprijs van de DS 9 E-Tense bedraagt per 1 september 59.890 euro voor de 250 Performance Line+ uitvoering. De krachtigere 4×4 360 versie is als Performance Line+ leverbaar vanaf 69.890 euro rijklaar. Het Rivoli+ uitrusting niveau kost 2.900 euro extra. De 225 pk variant verdwijnt weliswaar uit het aanbod, maar blijft nog wel enige tijd uit voorraad leverbaar voor aangescherpte prijzen. Het voordeel ten opzichte van een nieuwe DS 9 E-Tense 250 kan oplopen tot 3.350 euro.

Reageren is niet mogelijk.