Toyota maakt actieradius BZ4X bekend

0

De officiële cijfers zijn binnen: dit is de actieradius van de nieuwe Toyota BZ4X, gemeten volgens de WLTP norm. De eerste batterij elektrische SUV van de Japanners staat op het e-TNGA platform. Dit betekent dat de BZ4X speciaal is ontwikkeld als emissievrije auto. Het model is hét visitekaartje van Toyota in het segment voor elektrische personenwagens. Qua actieradius of laadcapaciteit half werk afleveren zou dus geen optie zijn.

Wel nu, Toyota meldt trots dat de actieradius van de BZ4X uitkomt op 516 kilometer. Dat is een waarde waarmee de elektrische cross-over zich prima kan meten met de concurrentie. Bij de presentatie van de conceptversie van de BZ4X werd door Toyota nog gesproken over een actieradius van ruim 450 kilometer. Die schatting wordt door het officiële WLTP cijfer dus ruimschoots overtroffen. Maar er dient wel een kanttekening geplaatst te worden bij de vermelde 516 kilometer.

ToyotaBZ4Xactieradius2

Bovengenoemde actieradius heeft namelijk betrekking op de versie met voorwielaandrijving. De AWD variant heeft een rijbereik van 470 kilometer volgens de WLTP norm, zo meldt Toyota. Dat is dus maar weinig meer dan die eerdere communicatie van 450 kilometer. Daar staat tegenover dat het rijbereik valt op te rekken door de BZ4X te bestellen met de optionele zonnepanelen. Deze maand zou je daar in Nederland wekenlang profijt van hebben gehad.

ToyotaBZ4Xactieradius3

De verkoop van de nieuwe BZ4X start in het eerste kwartaal van 2023. Toyota maakt binnenkort, namelijk in april, de prijzen bekend. Ongeacht de gekozen uitvoering heeft de BZ4X een 71,4 kWh accupakket. De voorwielaangedreven variant is 204 pk en 265 Nm sterk. Daarmee zit men in ruim 8 tellen op 100 km/u. De variant met vierwielaandrijving heeft 2 elektromotoren die samen goed zijn voor 218 pk en 336 Nm. Daarmee zoemt de Toyota in 7,7 seconden naar de 100 km/u.

ToyotaBZ4Xactieradius4

De BZ4X is de eerste van een reeks volledig als elektrische auto ontwikkelde modellen van Toyota die onder het BZ label verkocht gaan worden.

 

Reageren is niet mogelijk.