Kia Picanto is Occasion van het Jaar

0

De Kia Picanto is uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2022. De kleine maar dappere Koreaan volgt de Volkswagen Golf op, die vorig jaar in de prijzen viel.

De overdraagbare fabrieksgarantie van 7 jaar en 150.000 kilometer, alsmede zaken als het design, hoge restwaardes en korte sta tijden bij de dealer waren voor de jury van doorslaggevend belang om de Picanto in 2022 de prijs toe te kennen. Léan Verstoep, algemeen directeur van Kia Nederland, reageert verheugd op het winnen van de trofee. “Het is echt een bevestiging van ons beleid, de reputatie van de auto en onze dealerpartners”.

KiaPicantoOccasionVanHetJaar

Het is de tweede keer dat een model van Kia wordt uitgeroepen tot Occasion van het Jaar. In 2013 won de Sportage de prijs. Bovendien wint Kia voor de tweede keer op rij een belangrijke autotrofee want vorig jaar werd de Niro uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar. De prijs is een initiatief van vakblad Automobiel Management en wordt elk jaar toegekend door een onafhankelijke vakjury. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wereld van de vakhandel, autoveilingen, taxateurs en occasionportals. Gekeken wordt onder meer naar het online zoekgedrag van consumenten, het aantal ‘clicks’ dat een auto ontvangt en de leads die naar het autobedrijf worden doorgegeven. Daarnaast wegen ook factoren als garantievoorwaarden, prijsontwikkelingen, exportcijfers van de verschillende modellen en aantallen sta dagen mee in de beoordeling.

De Kia Picanto eindigde met de Ford Fiesta en Renault Clio in de top 3 en werd uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. “De Picanto valt bij de jury op met zijn 7 jaar garantie. Dat is niet alleen voor de particulier een duidelijk koopargument, ook het autobedrijf profiteert hiervan. Het autobedrijf loopt met de inkoop van jonge Picanto’s namelijk geen risico. Daarnaast roemt de jury de Picanto vanwege zijn volwassen verschijning en de professionele dealerorganisatie. Ook uit de data blijkt dat de Picanto een populaire auto is. Hier willen we in het bijzonder de lage exportcijfers benoemen, een teken dat Picanto’s die vrijkomen in Nederland blijven”, zo valt in het juryrapport te lezen.

De jury wordt gevormd door onder andere Paul de Vries (woordvoerder van Marktplaats), Kees Berkhof (directeur Occasions & Marketing bij Van Mossel) en Jeroen van den Broek (specialist op het gebied van gebruikte auto’s). Op de tweede foto staan in het midden Verstoep en Kia dealer Marcel Winters.

Reageren is niet mogelijk.