Nieuwe Honda Civic staat centraal tijdens de Milaan Design Week

0

Om het Europese marktdebuut van de nieuwe Honda Civic e:HEV te vieren, stond de Japanse middenklasser centraal tijdens de Vanity Fair ‘Social Garden’ tentoonstelling van de 2022 editie van de Milaan Design Week.

De gloednieuwe 11de generatie Civic is volgens Honda ontworpen met een unieke mensgerichte benadering van dynamiek en design. De Japanse ingenieurs volgden de tot ‘Exhilarating Civic’ gedoopte ontwikkelingsethos, waarbij ze zich concentreerden op hoe het exterieur en het interieur elkaar kunnen versterken met als doel een comfortabelere en verfrissende auto ervaring die het dagelijkse leven van de eigenaren zal verbeteren.

HondaCivicEhevDesignweek4

Deze ontwikkelingsaanpak heeft geleid tot een evolutie van het exterieurdesign van de Civic die ook de ontwerprichting van andere recente Honda modellen zou weerspiegelen. De 11de generatie heeft een lagere, strakkere daklijn en een lagere taille die het raamoppervlak vergroot, het zicht naar buiten verbetert en hetzelfde gevoel van luchtigheid geeft als in de derde generatie Civic uit 1983.

HondaCivicEhevDesignweek5

In de cabine komt Honda’s M/M ontwikkelingsprincipe tot uiting in een mensgericht interieur dat is ontworpen om eersteklas verfijning en ruimtelijkheid te garanderen. De cockpit biedt een beter uitzicht en en een groter ruimtelijk gevoel dankzij het lage, vlakke dashboard, de specifieke plaatsing van de buitenspiegels en de grote ramen rondom.

HondaCivicEhevDesignweek6

Ondanks de lagere daklijn is de hoofdruimte hetzelfde als in het vorige model. Dat is te danken aan de slimme plaatsing van hybride componenten in het onderstel en in de motorruimte. De royale kofferbak van de nieuwe Civic heeft een capaciteit die vergelijkbaar is met die van het vorige model (oftewel: een van de grootste in zijn segment), maar de grotere achterklep opening zorgt voor een betere bruikbaarheid. Het resultaat is een voertuig die als een realistisch alternatief kan dienen voor grotere modellen zoals SUV’s, zo stelt Honda.

HondaCivicEhevDesignweek3

De Civic heeft sinds haar lancering 50 jaar geleden nieuwe maatstaven gezet, met meer dan 27,5 miljoen verkochte exemplaren in 170 landen. De gloednieuwe versie is vanaf het najaar in Europa beschikbaar.

HondaCivicEhevDesignweek

Reageren is niet mogelijk.