Wel kijken, niet kopen: de nieuwe Cadillac XT3

0

Cadillac komt later dit jaar met een compacte cross-over. Hoe die er uit gaat zien, is nu geen geheim meer. Met dank aan een patentbureau. Daar heeft Cadillac namelijk het ontwerp van de XT3 laten registreren.

De nieuwe XT3, die hier dus in vol ornaat te zien is, zal onder de XT4 worden gepositioneerd. Die cross-over wordt zonder al te veel verkoopsucces ook in Europa aangeboden. Op bepaalde markten zal hij nu gezelschap krijgen van de XT3. Cadillac registreerde de typeaanduiding al in 2014, samen met de modelnamen XT2, XT5, XT6, XT7 en XT8. Het luxemerk van General Motors kan dus even vooruit voor wat betreft de toevoeging van extra cross-over annex SUV types aan haar portfolio.

CadillacXT3patenttekening2

Ten opzichte van de XT4 oogt de XT3 aanmerkelijk lager. Ook is de achterzijde schuiner. Dat geeft de XT3 meer het karakter van een cross-over dan van een volbloed SUV. Ondanks het afwijkende carrosserie-ontwerp beschikt de neuspartij over de welbekende Cadillac DNA in de vorm van lange verticale licht strips, opvallend gestileerde koplampen en een prominent aanwezig grille met daarop het Cadillac merkwapen.

CadillacXT3patenttekening4

Ook de verticale achterlichtunits zijn in lijn met de andere modellen van Cadillac. Dat geldt dus niet voor de taille en de C stijl van de cross-over. Anders dan de XT4 kent de XT3 een vanaf het achterportier oplopende raamlijn. Die wordt onderbroken door de C stijl die optisch een verbinding vormt met de dakspoiler. Het lijnenspel geeft de XT3 een eigen gezicht. Verder zien we bij de cross-over korte overhangen, grote lichtmetalen wielen (met diverse velg designs; desnoods voorzien van meerdere spaken en/of een 2-kleurige afwerking).

CadillacXT3patenttekening3

De typeaanduiding XT3 geeft aan dat de nieuweling zal worden aangedreven door een verbrandingsmotor. De elektrische modellen van Cadillac krijgen namelijk een echte nam, waaronder Lyriq en Celestiq. Vanwege de aanwezigheid van een verbrandingsmotor, zal de XT3 niet worden aangeboden in Europa. Moederbedrijf General Motors werkt weliswaar aan een grootschalige comeback naar de oude wereld, maar dat zal uitsluitend met elektrische modellen gebeuren. Dat de XT3 over een verbrandingsmotor beschikt, is te zien aan de grote luchtopeningen in het front, aan de forse grille en aan de duidelijk zichtbare uitlaat eindstukken.

CadillacXT3patenttekening5

Cadillac gaat de XT3 wel in Noord Amerika en China aanbieden. Aldaar gaat de cross-over concurreren met onder andere de Audi Q3 Sportback.

 

 

Reageren is niet mogelijk.