Upgrade Opel Corsa-e komt in januari

0

Appels vallen niet ver van de boom. Dus als Peugeot haar elektrische 208 van een verbeterde batterij en sterkere elektromotor voorziet, dan is de vraag niet óf de technisch identieke Opel Corsa-e voor deze upgrade in aanmerking komt, maar wanneer. Inmiddels is het antwoord op die vraag bekend: begin januari.

De vernieuwde Corsa-e zal dan een 15 procent sterkere elektromotor krijgen. Het vermogen neemt dan toe van 136 pk naar 156 pk. De vernieuwde Corsa-e springt bovendien zuiniger met stroom om waardoor het gemiddelde elektriciteitsverbruik uitkomt op ongeveer 12 kWh/100 km. Dat betekent een actieradiustoename van ongeveer 11 procent oftewel een kleine 40 kilometer. Met een volle accu zal de Corsa-e dan ongeveer 400 kilometer ver kunnen komen.

In 2023 ondergaat de Mokka-e een soortgelijke upgrade. Komend jaar start ook de levering van de GSe uitvoeringen van de Astra en Grandland. Compleet nieuwe modellen zijn niet voor 2023 gepland. Daarvoor moeten we nog een jaartje langer wachten, maar dan kunnen we rekenen op nieuwe edities van de Crossland en Grandland. Ook zullen wij tegen die tijd kennis kunnen maken met een verlate opvolger van de Insignia (die inmiddels uit productie is). Dat wordt een cross-over. Opel gaat in het SUV-Coupé segment actief worden met de volledig elektrische Manta. Dat model komt naar verwacht in 2025 op de markt. Vanaf 2028, als de huidige Astra met pensioen is gestuurd, verkoopt Opel in Europa alleen nog maar volledig elektrische auto’s.

Reageren is niet mogelijk.