Seat sjoemelt met actievoordeel bij de Ateca

0

Seat heeft van haar moederbedrijf, de Volkswagen Groep, te horen gekregen dat zij niet hoeft te rekenen op nieuwe modellen. Er is wel ontwikkelingsbudget, maar daar profiteert alleen de tegenwoordig niet meer thuiswonende dochter Cupra van. Seat moet dus een andere manier vinden om haar verkopen op peil te houden. Gelukkig heeft zij een actieverleden en die ervaring wordt nu gebruikt om de Ateca in de spotlights te zetten.

De Ateca is er nu namelijk al vanaf 31.450 euro. Dat is 2.450 euro minder dan voorheen minimaal betaald moest worden. Voor 31.450 euro levert Seat de Ateca als 1.0 TSI Reference. Die is standaard voorzien van zaken als led verlichting, een 8,25 inch display voor het multimediasysteem en Apple CarPlay / Android Auto. De 1.0 TSI Style Business Intense uitvoering is er nu vanaf 37.450 euro en de 1.5 TSI FR Business Intense variant mag weg voor 42.450 euro.

SeatAtecaGratisDSG2

De 7-traps automatische DSG transmissie is bovendien zonder meerprijs leverbaar. Seat schrijft in haar persbericht dat dit 3.660 euro besparing betekent, maar dat is onzin. In de Leon bedraagt de meerprijs van de DSG automaat ten opzichte van de handgeschakelde versnellingsbak namelijk slechts 1.500 euro. Een verkeerde voorstelling van zaken geven rondom actievoordeel is strafbaar, Seat!

Afijn, laten we hopen dat de Seat importeur leert van deze draai om zijn oren. Vermeldenswaard is overigens dat op de Ateca tijdelijk een extra inruilpremie van 1.000 euro wordt gegeven.

SeatAtecaGratisDSG3

 

Reageren is niet mogelijk.