Prijsvergelijking Nissan GT-R Track Edition

0

De motorsportafdeling van Nissan, Nismo genaamd, presenteert een Track Edition van de GT-R. Die is dankzij een iets hoger vermogen, extra carrosseriestijfheid en een aangepaste ophanging nóg sneller dan de ‘standaard’

Nissan GT-R Track Edition

De onderstelaanpassingen omvatten Bilstein DampTronic ophanging met 3 settings (waaronder een race afstelling) en een nieuwe stabilisatorstang. De Track Edition van de GT-R kan worden herkend aan de bredere voorbumper, een koolstofvezel achterspoiler met geïntegreerd remlicht en de speciaal voor de Track Edition gemaakte Nismo Racing Black velgen met 6 spaken.

Nissan GT-R Track Edition dashboard

Onder de kap van de GT-R Track Edition zit de bekende, met de hand gebouwde 3,8 liter V6. Die is met 570 pk en 637 Nm fractioneel sterker dan voorheen. Voorop de motor is te lezen wie hem assembleerde.

Nissan GT-R Track Edition

Nissan GT-R Track Edition

Het interieur is voorzien van Recaro sportstoelen met zwartrode bekleding. Op de middenconsole bevindt zich een van koolstofvezel vervaardigde Track Edition badge. Tegen meerprijs zijn ook de achterklep en de kuipstoelen in koolstofvezel uit te voeren. De modeljaar 2017 uitvoering van de GT-R beschikt sowieso over een 8-inch touch screen voor het Nissan Connect navigatie & entertainmentsysteem (en bedieningsknop op de middenconsole). De geluidsinstallatie wordt geleverd door Bose en is voorzien van 9 speakers en 2 subwoofers.

Nissan

Chevrolet

Jaguar

GT-R Corvette F-type
Track Edition Z06 SVR
176.900 euro 187.880 euro 199.750 euro

Met een prijs van 176.900 euro is de Track Edition exact 15.000 euro duurder dan de standaard GT-R (161.900 euro). Die luistert naar de naam Pure en biedt onder andere 20-inch Rays aluminium gegoten velgen met 15 spaken, een titanium uitlaatsysteem met open klep functionaliteit en zwarte half lederen bekleding voor de voorstoelen (centrale bekleding in stof suède). De GT-R Black Edition kost 164.900 euro en heeft dezelfde Recaro sportstoelen van de Track Edition en een in zwart/rood afgewerkt lederen interieur. De GT-R is er ook als Prestige. Die kost 166.900 euro en biedt als meeruitrusting premium nappalederen bekleding voor de voorstoelen, idem interieurafwerking (inclusief deuren & dashboard; er kan worden gekozen uit de tinten zwart, bruin, rood, of ivoor)

Reageren is niet mogelijk.