Kia met 4 modellen op Sema show

0

Kia toont op de jaarlijkse Sema tuner beurs in Las Vegas zijn visie op de zelfrijdende auto, onder andere met omgebouwde versies van de Soul en Niro.

kiasemaa2

Op de Sema show draait het vooral om spoilers en opgevoerde motoren. Kia grijpt de beurs echter aan om zijn visie op autonoom rijden te tonen. Uiteraard wel met een knipoog, want het showgehalte moet er niet teveel onder lijden. Het oog wil immers ook wat.

kiasemaa3

Kia laat in Las Vegas onder andere de voor zakelijk rijders ontworpen Soul First Class zien. Omdat deze versie helemaal zelf rijdt, zijn de stoelen omgedraaid zodat de inzittenden naar een 40-inch beeldscherm kunnen kijken. De achterpassagiers hebben daarnaast de beschikking over een tablet, waarmee ze de functies in de auto kunnen bedienen.

kiasemaa4

De Niro Triathlon is gemaakt voor atleten. Ook deze aangepaste Kia rijdt autonoom en laat wielrenners na een lange dag inspanning ontspannen in de cross-over. Het laatste deel van het dak ontbreekt, zodat er ruimte is voor een fietsrek. De speciale Niro kan ook meerijden met wielrenners om zo route & prestatiegegevens te tonen op een scherm aan de achterkant. Speciale LED verlichting op de auto zorgt voor een beter zicht bij wielrennen in het donker. In de Niro Triathlon is bovendien ruimte voor reserveonderdelen, helmen en kleding. Zelfs een mobiele douche ontbreekt niet.

Reageren is niet mogelijk.