Nieuwjaarsknaller: Kia Picanto

0

Kia zal begin maart op de autosalon van Genève de volledig nieuwe Picanto voorstellen. Om de spanning op te bouwen, verspreidt de Koreaanse fabrikant nu alvast een aantal schetsen. Denk de (te) grote velgen en de overvloed aan sportieve accenten weg, en u ziet de productieversie.

picanto2017schetsa2

Dat de Picanto familie is van de Rio, is duidelijk te zien bij de nieuwe editie. Dat is in dit geval absoluut geen bezwaar: de kleine Koreaan komt zo heel volwassen over. Kia belooft meer veiligheid, meer rij plezier en meer personalisatiemogelijkheden.

picanto2017schetsa3

Ook het interieur zal aangekleed kunnen worden. Dat is niet perse noodzakelijk want in standaard trim ziet het interieur er al best wel leuk uit. Bovenop de middenconsole staat een relatief groot infotainment scherm. Onderhuids is de kleine Kia vrijwel identiek aan de i10 van zustermerk Hyundai. Dat is een hooggewaardeerd model, dus de Picanto wordt dat zeker ook.

picanto2017schetsa4

Motorische details over de nieuwe Picanto zijn nog niet bekend gemaakt, maar naast een atmosferische 1,0 liter 3-pitter kunnen wij ook rekenen op een 1.0 T-GDi variant met 100 of 120 pk. Die GT versie zal herkenbaar zijn aan een sportief front met rode details en uitgebreide verlichting.

Reageren is niet mogelijk.