Nissan GT-R opnieuw als Track Edition

0

Nissan heeft de ‘gewone’ GT-R bij de laatste facelift enigszins ontdaan van borsthaar. Voor wie onverminderd op zoek is naar het beest in bed, pardon op het circuit, komt het Japanse merk nu met deze Track Edition. Dat is, kort door de bocht, de Nismo uitvoering voor de gewone man.

De nieuwe Track Edition is dus scherper dan de reguliere GT-R, maar minder extreem dan de Nismo uitvoering. Hij oogt als de laatste, maar heeft dezelfde technische specificaties als de doordeweekse versie. Is het daarmee een schaap in wolfskleren? Nee, zo kan je deze machine met 570 pk onmogelijk noemen …

Bij de GT-R Track Edition is om te beginnen de motorkap verstevigd. Dat draagt bij aan een verbeterde stabiliteit op hoge snelheden. Ook de carrosseriestructuur is, via de punt lasmethode, op enkele punten voor hetzelfde doel verstevigd. De ophanging is identiek aan die van de Nismo uitvoering en dat betekent een nog scherper weggedrag. Ook de banden worden overgenomen van de meest extreme, 600 pk sterke GT-R.

Visuele kenmerken zijn 20-inch lichtmetalen velgen, de voorschermen van de Nismo uitvoering, extremere Recaro kuipstoelen, rode interieurelementen en een speciale koolstofvezel achtervleugel. De GT-R Track Edition kan ook geleverd worden met nieuwe carrosseriekleuren.

Op de 14 april van start gaande New York Auto Show zal de Track Edition officieel aan het publiek worden gepresenteerd. Nissan had eerder ook al een dergelijke uitvoering van de GT-R. Toen de sportwagen vernieuwd werd, kwam die uitvoering te vervallen. Maar vanaf de nazomer kunt u weer bij een aantal dealers terecht voor een GT-R Track Edition. Doordat hij alleen op speciale bestelling gebouwd wordt, zal hij een exclusieve verschijning blijven.

Comments are closed.