Subaru geeft Outback een update

0

Op de autotentoonstelling van New York zet Subaru een opgefriste versie van de Outback in de spotlights gezet. Even de pas inhouden tijdens de rondgang op de show is wenselijk, want je moet 2 keer kijken om de wijzigingen te kunnen zien.

De modeljaar 2018 uitvoering van de Outback kan worden herkend aan een iets gewijzigde grille (met voortaan één verchroomde lamel in de plaats van drie), scherper gesneden koplampen (LED techniek met actieve bochtenverlichting is optioneel). Het EyeSight veiligheidspakket is uitgebreid met automatische grootlicht functie.

Het interieur van de Outback is opgewaardeerd met betere materialen en een groter multimediascherm. De infotainment mogelijkheden zijn uitgebreid met Android Auto en Apple CarPlay.

Subaru zegt ook het onderstel van de Outback aangepast te hebben. De Japanner zou daardoor directer sturen. Verder werden de remmen krachtiger. De standaard gemonteerde Lineartronic CVT werkt sneller en stiller. Motorische veranderde er niks. Dit betekent dat er net als vóór de ‘facelift’ gekozen kan worden uit een 150 pk sterke 2,0 liter dieselboxer en een 2.5 benzine-unit met 175 pk. Permanente 4×4-aandrijving is als vanouds standaard.

Comments are closed.