TVR Griffith maakt een comeback

0

TVR maakt in september een comeback met een nieuwe sportwagen. Die auto gaat een heel beroemde naam krijgen, want het merk heeft de typeaanduiding Griffith opnieuw laten vastleggen.

Het is de derde keer dat TVR de naam Griffith gebruikt voor een sportwagen. Voor het origineel moeten we bijna 55 jaar terug in de tijd, naar 1963. Toen lanceerde TVR de Griffith 200, vernoemd naar Jack Griffith, de Amerikaanse importeur van het merk. De tweede generatie Griffith, een roadster, stamt uit 1991 en was tot en met 2002 in productie.

Nu, 15 jaar nadat de laatste Griffith uit productie ging, maakt de naam een comeback. De sportwagen zal in september worden onthuld. De auto zal in Wales geproduceerd worden en krijgt een van Cosworth afkomstige, circa 400 pk sterke, atmosferische 5,0 liter V8 onder de kap. Ook in andere opzichten wordt het een relatief traditionele sportwagen.

Les Edgar, sinds 2013 de eigenaar van TVR, hoopt jaarlijks 250 exemplaren van de gesloten sportwagen te gaan bouwen. Voor het eerste productiejaar is de auto al volledig uitverkocht, ondanks de afwezigheid van moderne veiligheidssystemen.

Reageren is niet mogelijk.