Subaru Impreza maakt comeback

0

Subaru heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Impreza in Europa zal worden geleverd. De oude editie was alleen in XV terreinlook uitvoering en als sportsedan WRX verkrijgbaar.

De onthulling van de Europese uitvoering van de nieuwe editie Impreza vindt plaats op 12 september op de 67ste editie van de IAA autoshow in Frankfurt. In Japan is het model al sinds april 2016 op de markt. Daar is de Subaru inmiddels uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Die verkiezing is onder andere te danken aan hoge scores bij botsproeven. In de Verenigde Staten prees een vaktijdschrift het interieur van de nieuwe Impreza. Er was niet alleen lof voor het design en de styling, maar ook voor het gebruiksvriendelijke multimediasysteem.

Het modeltype Impreza werd voor het eerst geïntroduceerd in 1992. Sindsdien zijn er wereldwijd ongeveer 2,5 miljoen eenheden verkocht, waarvan afgerond 250.000 exemplaren in Europa. De vorige generatie was evenwel niet leverbaar in Nederland. Nu maakt de Impreza zijn rentree. De nieuwe editie is gebaseerd op het zogeheten Global Platform dat Subaru voor al zijn toekomstige modellen gaat gebruiken. Een met 5 millimeter verlaagd zwaartepunt moet voor betere rijeigenschappen zorgen.

De Impreza is als hatchback 4,46 meter lang terwijl de sedanversie 4,63 meter groot is. De laatste carrosserievariant komt evenwel niet onze kant op. De wielbasis bedraagt 2,67 meter. Op de motorenlijst staan 1,6 en 2,0 liter grote 4 cilinder boxerblokken. Vanwege de beperkte afzetmogelijkheden is er geen dieselversie gepland. Het modulaire platform is geschikt voor elektrificatie. Verwacht op termijn dus ook een variant met een (stekker)hybride aandrijflijn.

Op de nieuwe Impreza is het EyeSight bestuurder assistentiesysteem standaard. Onder die laatste noemer bundelt Subaru zijn actieve veiligheidsuitrusting, waaronder een automatische noodrem. Subaru streeft er naar om qua botsingsveiligheid tot de wereldtop te gaan behoren. De Japanners beloven voor de nieuwe Impreza ook meer comfort. De auto is fijn geslepen ten opzichte van de huidige XV, die in tests niet veel handen meer op elkaar kreeg.

Vierwielaandrijving is ook standaard op elke uitvoering van de nieuwe Impreza. Prijzen en uitvoeringsspecificaties van de nieuwe Impreza worden in een later stadium bekend gemaakt. Op www.impreza.nl kunnen geïnteresseerden hun mailadres achterlaten indien zij op de hoogte gehouden worden over het laatste nieuws over de compacte middenklasser van Subaru.

Reageren is niet mogelijk.