TVR plaagt met de Griffith

0

Op 8 september komt het herboren TVR tijdens de Goodwood Revival evenement met een nieuwe sportwagen op de proppen. Die wordt aangedreven door een V8 van Cosworth makelij. De met een Griffith badge getooide. sportwagen wordt evenwel geen hardleerse circuittijger, maar een sportieve GT.

TVR is terug en maakt werk van een nieuwe sportwagen. De slechts 1.250 kilo zware Griffith wordt aangedreven door een 5,0 liter motor en beschikt over een volledig van koolstofvezel vervaardigd. Hoewel de nieuwe TVR een handgeschakelde 6 versnellingsbak krijgt en desgewenst in 4,2 seconden naar 100 km/u knalt, benadrukt Les Edgar, de baas van het herboren automerk, dat het geen hardcore sportwagen wordt, eerder een sportieve GT.

“Meer Aston Martin dan Lotus”, aldus de TVR directeur. Daarom krijgt de Griffith ook een volledig met leder bekleed interieur. Verder zal de TVR zich gaan onderscheiden met “unieke kleuren”. Dat Edgar kiest voor een positionering als sportieve GT is logisch. De wereldbevolking vergrijst en dit betekent dat het aantal liefhebbers van écht sportief boenderwerk afneemt. En in China, inmiddels ‘s werelds grootste afzetmarkt, hebben ze het überhaupt nooit zo op begrepen.

Reageren is niet mogelijk.