Kia Niro ook als stekkerhybride

0

Kia heeft het gamma uitgebreid met een stekkerhybride uitvoering van de Niro. Die kan maximaal 58 kilometer op stroom rijden (de topsnelheid is dan begrensd op 120 km/u). De meerprijs ten opzichte van de gewone hybride uitvoering gaat circa 7.500 euro bedragen. Dit betekent een instaptarief van 34,5 mille.

De aandrijflijn van de Niro Plug-in bestaat uit een 1,6 liter GDI benzine-unit, een elektromotor en een 6-traps automaat met dubbele koppeling. Het gecombineerde vermogen bedraagt 141 pk en aan koppel is er maximaal 264 Nm beschikbaar. Daarmee kan de Kia in 10,8 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid bedraagt 172 km/u. Ter vergelijking: de waarden voor de gewone hybride uitvoering van de Niro zijn 11,5 seconden en 162 km/u.

Het lithium/polymeer accupakket heeft een capaciteit van 8,9 kWh. Opladen via een regulier stopcontact neemt 135 minuten in beslag. De kofferruimte van de Niro Plug-in is 324 liter groot. In de gewone hybride versie kan 97 liter meer aan bagage worden meegenomen. De stekkeruitvoering mag 1.300 kilo trekken. Kia geeft een gemiddeld verbruik van 1,3 liter benzine per 100 km op. Dat betekent een CO2-uitstoot van 29 gram/km. Dat is even weinig als de emissiewaarde van de Toyota Prius Plug-in (vanaf 37.995 euro).

De standaarduitrusting omvat automatische airconditioning met 2 klimaatzones, 7 airbags (waaronder een knieairbag voor de bestuurder), cruise controle met snelheidsbegrenzer, actieve rijbaanassistentie, LED dagverlichting/achterlichten en -stadslicht, elektrisch bedienbare ramen vóór & achter, mistlampen, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, projectiekoplampen, een in hoogte & diepte verstelbaar stuurwiel, centrale deurvergrendeling & klapsleutel met afstandsbediening, 3,5-inch display, een lichtsensor, een radio/MP3 speler met USB/AUX aansluiting plus stuurwielbediening, 16 inch lichtmetalen velgen met aërodynamische wieldeksels en Bluetooth connectiviteit. Dode hoekdetectie en kruisend verkeer detectie staat op de optielijst, evenals 17 of 18 inch velgen.

Reageren is niet mogelijk.