Nissan GT-R Nismo van Lego

0

Een nieuwe maand en een nieuwe auto die een tweede leven krijgt in Legoland (nee, niet het pretpark). Deze keer valt een Nissan GT-R Nismo ten prooi aan de blokjesbrigade. Met details tot in de motorruimte.

Rits jouw portefeuille maar weer dicht, want zoals wel vaker is dit geen creatie die je zo uit de Lego winkel naar huis kan nemen. Deze GT-R Nismo werd namelijk bedacht door Firas Abu-Jaber, een fervente blokjesbouwer. Door zelfs steentjes uit de Technics reeks te gebruiken, kwam deze Nissan tot stand.

Met oog voor detail, want open je de motorkap van de Japanse supersportwagen, ook wel Godzilla genaamd, en je ziet de befaamde V6 zitten. Zelfs het interieur is (relatief goed) nagebouwd. Dat kan je zien omdat de deuren ook open kunnen.

Krijgt Lego veel positieve reacties op dit ontwerp, dan zal zij er een speeldoos van maken. De Nissan GT-R Nismo wordt dan eindelijk bereikbaar voor een grote groep mensen. De échte editie kost namelijk 250.900 euro.

Maar dan krijg je wel een 600 pk / 652 pk variant van de 3,8 liter motor, een aërodynamische carbon bodykit, een GT-racing achtervleugel, een aluminium motorkap, idem deurpanelen, een lichtgewicht carbon kofferbakdeksel (carrosseriekleur aan de buitenkant), zwart lederen/ rood suède Recaro sportstoelen vóór, (gevat in carboncomposiet), Alcantara bekleding van het stuurwiel met rode marker, exclusieve Nismo interieurelementen en ‘Spec V’ remkoeling met carbon luchtinlaten.

Comments are closed.