Niet voor Nederland: Renault Arkana

0

Arkana. Dat is de naam die Renault heeft uitgekozen voor zijn nieuwe coupéachtige cross-over. Het model beleeft in conceptvorm zijn publieksdebuut op 29 augustus tijdens de internationale autoshow van Moskou in Rusland, waar hij (als eerste) gebouwd gaat worden. De verkoop start daar in 2019. Renault heeft evenwel geen concrete plannen om de Arkana in haar West Europese gamma op te nemen.

De Arkana (de naam is geïnspireerd op het Latijnse woord ‘arcanum’, wat ‘geheim’ of ‘mysterieus’ betekent) gaat opereren in het C segment. Het is een SUV Coupé à la de BMW modellen X2 / X4 / X6 en daarmee geen directe concurrent voor de Kadjar. Volgens Renault is het C segment in Rusland dominant. In West Europa doet het Franse automerk betere zaken in de klasse daaronder. Wij krijgen daarom op termijn een kleinere coupéachtige cross-over. Die zal worden gebaseerd op de volgende generatie Captur.

Dat Renault de Arkana (waarvan de achterlichtunits aan de Talisman doen denken) desondanks toch omschrijft als een internationaal product, komt doordat het merk het model ook in China wil verkopen. India is een andere goede kandidaat, evenals Brazilië. Dit zijn allemaal zogeheten opkomende economieën waar de kwaliteitslat wat lager ligt dan bij ons. Spionagefoto’s van de Arkana leerden dat de SUV Coupé tamelijk hoog op zijn poten staat. Dat is met name in Rusland erg prettig. Als basis dient het Dacia Duster onderstel. Daarmee kan de Arkana worden voorzien van vierwielaandrijving, zonder dat dit een astronomisch hoge prijsstelling oplevert.

Reageren is niet mogelijk.