In detail: de nieuwe Subaru Outback Live

0

Subaru gebruikt de New York International Auto Show als podium voor de onthulling van de nieuwe Outback. Die staat op hetzelfde platform als de jongste Impreza / XV, Forester, Legacy en de Amerikaanse 7-persoons SUV Ascent. Met een turbomotor en een enorm beeldscherm in de middenconsole is de terreinvaardige stationwagon weer helemaal bij de tijd.


De 6de generatie Outback staat op het zogeheten Subaru Global Platform; een relatief stijve bodemplaat die het nieuwe model veiliger en stiller zou moeten maken en een comfortabeler veergedrag zou moeten bezorgen. De Outback is traditiegetrouw (de Japanner debuteerde in 1993) gebaseerd op de Legacy; een sedan die niet langer in Nederland geleverd wordt. Het nieuwe model kenmerkt zich door een bodemvrijheid van 22 centimeter en door extra kunststof ter bescherming van de carrosserie.

In het interieur trekt het enorm, verticaal beeldscherm van 11,6 inch in de middenconsole de meeste aandacht. Het multimediasysteem is optioneel uit te breiden met Wifi functies, een Harman Kardon geluidsinstallatie en TomTom navigatiesoftware. De afwerking is volgens Subaru hoogwaardiger dan ooit. De kwaliteitsbeleving kan worden geoptimaliseerd met optioneel nappaleder, hoogglans zwarte dashboardpanelen en aluminium sierstrips. Ruim is de nieuwe Outback ook, want met de achterbankleuning neergeklapt ontstaat er een bijna 2 meter lange laadvloer en 2.143 liter aan bagageruimte.

De Outback wordt in de Verenigde Staten voor het eerst leverbaar met een turbobenzine motor, maar het is nog niet zeker of die krachtbron ook voor Europa beschikbaar komt. De 2,4 boxerunit is goed voor 263 pk en is gekoppeld aan een CVT automaat met 8 virtuele, voorgeprogrammeerde versnellingen. Basismotor op de Amerikaanse markt blijft de oude atmosferische 2,5 liter krachtbron van 182 pk.

Wanneer de nieuwe Outback naar Nederland komt, is nog niet bekend. Reken op een Europees publieksdebuut is september op de IAA van Frankfurt. Begin 2020 zou het nieuwe model dan zijn opwachting bij de dealers kunnen maken. Zijn belangrijkste concurrenten worden dan de Volvo V60 Cross Country T5 en de nog te introduceren, ingrijpend vernieuwde Audi A4 Allroad 45 TFSI.

Reageren is niet mogelijk.