Prijs vergelijking vernieuwde Kia Niro Hybrid en PHEV

0

De prijzen van de afgelopen maart op de autosalon van Genève gepresenteerde, vernieuwde Kia Niro Hybrid en Plug‑in Hybrid zijn bekend. De eerste variant is leverbaar vanaf 28.995 euro, terwijl de PHEV uitvoering minimaal 36.195 euro moet opbrengen.

De Niro is al vanaf zijn introductie uiterst succesvol op de Nederlandse markt. Bij zijn debuut was de SUV leverbaar als hybride, daarna kwam de Plug‑in versie de gelederen versterken en sinds eind vorig jaar is de Kia ook bestelbaar in een volledig elektrische uitvoering. Sinds zijn introductie in 2016 heeft Kia in Nederland al meer dan 13.000 exemplaren van de hybride Niro verkocht. Daarmee is de Niro de bestverkochte hybride van de afgelopen jaren en in 2018 was de Niro zelfs de nummer 2 in het SUV C segment. In de eerste 4 maanden van dit jaar gingen 2.837 exemplaren over de toonbank tegen 1.965 stuks in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt natuurlijk door de toevoeging van de elektrische uitvoering aan het gamma, maar Kia vergeet ondertussen de Hybrid en Plug‑in Hybrid versies niet. Daarom zijn die nu vernieuwd.


Aan de voorzijde zijn de grille gewijzigd, is er een nieuwe pijlvormige LED dagverlichting en is de bodem beschermplaat nu in de hertekende bumper opgenomen. Ook de achterlichten en de achterbumper zijn vernieuwd. Zo hebben de achterlichten een andere indeling gekregen en zijn de reflectors in de achterbumper nieuw vormgegeven, in dezelfde stijl als de dagverlichting aan de voorzijde. Behalve dat er nieuwe lichtmetalen 16 en 18 inch velgen leverbaar zijn, is er ook een nieuwe carrosseriekleur voor de Niro: Horizon Blue. Hiermee telt het palet nu 10 kleuren. De blauwe accenten op de Niro Plug‑in Hybrid zijn verdwenen, zodat die versie zich aan de buitenzijde alleen nog onderscheidt van de Hybrid door de verchroomde stootstrips over de portieren.


Het dashboard van de Niro is geheel nieuw ontworpen. Standaard levert Kia de SUV nu met een 8,0 inch display voor de geluidsinstallatie met voorbereiding voor Apple CarPlay en Android Auto. Verder omvat de uitrusting een achteruit rij camera en een 4,2 inch digitaal TFT scherm in het instrumentencluster. Vanaf het uitvoeringsniveau DynamicLine installeert Kia een 10,25 inch navigatiesysteem voorzien van UVO Connect, waarover Kia later meer bekend maakt. Verder is de vernieuwde Niro vanaf de uitvoering DynamicPlusLine voorzien van Ambient lighting, waarmee de sfeerverlichting in het interieur, net als in de e-Niro, naar wens in te stellen is. De topversie, de ExecutiveLine, biedt onder andere een schuif/kanteldak en het nieuwe 7,0 inch digitaal scherm in het instrumentencluster.

De instapprijs van de bijgepunte Niro Hybrid (met een 1,56 kWh grote accu) is zoals gezegd vastgesteld op 28.995 euro. Voor dat bedrag krijg je de ComfortLine uitvoering. Hoger op de lijst staat de tijdelijk leverbare Hybrid Edition. Die kost 29.995 euro en is standaard voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, een automatisch dimmende binnenspiegel en halflederen bekleding. De lijst met reguliere uitvoeringen kent verder de Dynamic Line (30.995 euro), de DynamicPlusLine (33.745 euro) en de ExecutiveLine (36.745 euro).

KiaKiaToyota
NiroCeed SportswagonCorolla Touring Sports
1.6 GDI Hybrid Comfort1.4 T-GDI Dynamic+1.8 Hybrid Active
28.995 euro28.845 euro29.775 euro
KiaHyundaiToyota
NiroIoniqC-HR
1.6 GDI Hybrid Dynamic1.6 GDI HEV Premium1.8 Hybrid Active
30.995 euro31.695 euro30.795 euro
KiaFordSubaru
NiroMondeo WagonXV
1.6 GDI Hybrid Executive2.0 Hybrid Titanium2.0i e-Boxer Comfort
36.745 euro36.690 euro37.995 euro

Liever de stekkerhybride Niro? Dan valt er minder te kiezen. Kia levert deze Niro PHEV, die over een accupakket van 8,9 kWh beschikt, alleen als DynamicLine en als DynamicPlusLine. Op hun prijskaartjes zijn bedragen van respectievelijk 36.195 euro en 37.695 euro geprint.

KiaMitsubishiToyota
NiroOutlanderPrius
1.6 GDI PHEV Dynamic+PHEV Intense1.8 Plug-in Hybrid Dynamic
37.695 euro39.490 euro38.995 euro

Optioneel levert Kia de Niro nu met schakelflippers achter het stuur om de 6-traps automaat handmatig mee te bedienen. Die transmissie zou nu sneller moeten werken dan voorheen. Nieuwe veiligheidssystemen zijn onder andere Lane Following Assist; een beschermengel die we al kennen van de e-Niro. Aan de aandrijflijnen werd niet gesleuteld. Bestellen kan per direct. Zowel de Niro Hybrid als de Niro Plug-in Hybrid staan vanaf juli bij de Kia dealers in de showroom.

Reageren is niet mogelijk.