Stekker hybride Jeep Renegade en Compass debuteren als First Edition

0

Wie komende zomer al wil kunnen rijden in een stekker hybride Jeep Renegade of Compass, dient hem snel en via internet te bestellen. De zogeheten 4xe uitvoering debuteert als First Edition.

Jeep maakt zich op voor de marktintroductie van de Renegade 4xe en Compass 4xe: de stekker hybride uitvoeringen van de SUV modellen. De First Edition bijt de spits af. Die kan alleen via internet worden besteld, op een speciale website die voor Nederland binnenkort live gaat. Na de exclusieve introductiemodellen worden de Renegade 4xe en Compass 4xe ook leverbaar in combinatie met de reguliere Longitude, Limited, S en Trailhawk uitrusting niveaus. Daarvan start de verkoop na de zomer.

De First Edition is er in 2 uitvoeringen: de Urban, gebaseerd op het uitrusting niveau S, en de Off-Road die voortbouwt op de Trailhawk. Beiden zijn voorzien van de krachtigste versie van de stekker hybride aandrijflijn die goed is voor 240 pk. Als basisunit fungeert een 1,3 liter turbobenzinemotor. Die is gekoppeld aan een automaat Een elektromotor bij de achterwielen zorgt voor assistentie. Daarmee beschikt de bestuurder permanent over vierwielaandrijving. In elektrische modus kunnen beide Jeep modellen (theoretisch) tot 50 km emissievrij rijden. Met een 3 kW faciliteit kunnen de Renegade 4xe en Compass 4xe binnen 3,5 uur worden opgeladen. Met een 7,4 kW exemplaar is deze klus binnen 100 minuten geklaard. Op het accupakket zit 8 jaar garantie. Op de Jeep zelf 5 jaar.

In het First Edition Pack is een Wallbox inbegrepen, evenals het Uconnect navigatiesysteem met 8,4 inch touchscreen, smartphone-uitwisseling, dode hoek detectie, een achteruit rij camera, parkeersensoren, elektrisch verstelbare spiegels en een laadkabel. De Urban heeft 19 inch grote velgen; de Off-Road 17 inch terrein exemplaren; de Renegade beschikt over LED koplampen; de Compass over bi-xenon verlichting. De First Edition uitvoeringen van de Renegade 4xe en Compass 4xe kunnen in 5 carrosseriekleuren worden besteld.

Reageren is niet mogelijk.