Voorraadvoordeel op Kia e-Niro ExecutiveLine

0

De e-Niro ExecutiveLine is als elektrische auto nu snel te rijden en bovendien tijdelijk voordeliger: Kia geeft bijna 2.500 euro korting op een exemplaar uit voorraad.

In ExecutiveLine uitvoering is de Kia e-Niro uitgerust met onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, privacy glas, LED koplampen, lederen bekleding, een 8 inch Full-Map navigatiesysteem en een JBL Premium geluidsinstallatie. Dat is bij de (technisch identieke) exemplaren uit voorraad van modeljaar 2019 niet anders. Maar in plaats van de consumentenadviesprijs (47.995 euro voor modeljaar 2020) rekent Kia voor een voorraadmodel slechts 45.500 euro. Dat is bijna 2.500 euro korting.

Het geboden voordeel kan met name bij zakelijk rijden aantrekkelijk zijn. Het lage bijtellingspercentage (8 procent) geldt dit jaar alleen voor de eerste 45.000 euro van de fiscale waarde. Dankzij de kortingsactie komt de e-Niro daarvoor volledig in aanmerking, want de fiscale waarde van de elektrische Kia (zonder afleveringskosten) ligt onder deze grens, terwijl dat niet zo is bij exemplaren van modeljaar 2020. Daarvan hebben zakelijk rijders profijt zolang het leasecontract loopt. De kortingsactie van Kia loopt tot 30 juni 2020 (tevens uiterste datum kentekenaanvraag) of zolang de voorraad strekt.

Reageren is niet mogelijk.