ANWB komt met eigen occasionlabel: 6 maanden garantie

0

De ANWB komt eind dit jaar met een eigen occasionlabel. Dat biedt 6 maanden garantie. De ANWB wil haar leden met dit label meer zekerheid bieden bij de aanschaf van een gebruikte auto, zo meldt woordvoerder Ad Vonk van de mobiliteitsclub.

“Wij signaleren dat er regelmatig problemen zijn rondom onderhandelingen over garanties of over garantiebepalingen. Veel van onze leden hebben daar klachten over. Moeizame garantieonderhandelingen en vervelende bepalingen zijn veel voorkomende irritaties van ANWB-leden. De komst van het label moet deze wrijving tussen tussen koper en verkoper voorkomen. De garantiebepalingen van dit label zijn niet onderhandelbaar en wij hebben de afhandeling van de garantie bij een onafhankelijke partij neergelegd, namelijk Autotrust”, aldus Vonk.

Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan de selectie van bedrijven die occasions met dit label gaan aanbieden. Om hoeveel bedrijven het gaat, kan de ANWB nu nog niet zeggen. Volgens Vonk gaat het zowel om onafhankelijke autogarages als ketens, dealers of leasemaatschappijen die occasions aanbieden. Het kersverse label biedt zoals gezegd 6 maanden garantie op de auto en neemt voor de koper, indien hij daar aanspraak op maakt, de zorg van de claim uit handen. Autotrust neemt deze taak op zich en gaat klant en verkoper helpen.

De ANWB startte vorig jaar met een eigen occasionportal, waar autobedrijven gratis hun tweedehands auto’s op kunnen aanbieden. Volgens de mobiliteitsclub is de lancering van het label een logische volgende stap en een goede aanvulling op het servicepakket aan de leden. De ANWB hoopt hen zo meer zekerheid te bieden bij de aanschaf van een gebruikte auto. Het occasionlabel is volgens de vereniging een volgende stap in de service aan leden in het vinden van een goede en betrouwbare tweedehands personenwagen.

Reageren is niet mogelijk.