Prijs vergelijking Renault Arkana

0

Renault heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe Arkana. De nieuwe SUV onderscheidt zich met zijn sportieve, vloeiende vormgeving in coupéstijl en biedt volgens de importeur een rijke uitrusting met een uitgebreide reeks comfort- en veiligheidssystemen. Tevens is de Arkana standaard voorzien van de E-Tech Hybrid 145 aandrijflijn. Die staat volgens Renault garant voor een uitstekende combinatie van efficiëntie en rijplezier. De nieuwe Arkana is vanaf 3 mei te bestellen en staat vanaf medio juli in de showroom. De prijzen beginnen bij 32.390 euro.

De nieuwe Arkana gaat geleverd worden in 3 uitvoeringen. Bovengenoemde prijs geldt voor de Zen versie. Tot de standaarduitrusting behoren onder andere het Renault Easy Link multimediasysteem met 7 inch touchscreen, digitale radio, Bluetooth, Apple CarPlay en Android Auto. Kopers kunnen ook rekenen op cruise controle met snelheidsbegrenzer, LED verlichting, Renault Handsfree Card en een uitgebreide reeks rij assistentiesystemen zoals Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition, Active Emergency Braking System met voetganger- en fietser detectie en Safe Distance Warning.

RenaultCitroënNissanRenault
ArkanaC4JukeKadjar
E-Tech Hybrid ZenPureTech 130 EAT8 ShineDIG-T 114 DCT TeknaTCe 140 Zen
32.390 euro32.240 euro33.190 euro31.990 euro

De luxere uitvoering Intens (34.590 euro) voegt onder andere 18 inch lichtmetalen velgen, Renault Multi-Sense, adaptieve cruise controle, Blind Spot Warning, Rear Cross Traffic Alert toe aan de uitrusting. Ook wordt het multimediasysteem uitgebreid met een 9,3 inch touchscreen en Tom Tom Live navigatie.

RenaultMazdaOpelVolkswagen
ArkanaCX-30MokkaT-Roc
E-Tech Hybrid Intense-SA-G 122 6AT Comfort1.2 Turbo Aut. GS Line1.5 TSI DSG Style
34.590 euro35.490 euro33.799 euro34.140 euro

De Arkana met een (extra) sportieve uitstraling heet R.S. Line (37.290 euro). Behalve allerlei modelspecifieke badges voor het in- en exterieur is deze uitvoering ook voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen in donker Silverstone design, specifieke bumpers, bodem beschermplaten, rundleder/Alcantara ‘R.S Line’ stoelbekleding met rode stiksels en een elektrisch verwarmbaar sportstuur met met geperforeerd Nappa leder. Verder maakt het automatische in parkeer systeem Easy Park Assist het parkeren  gemakkelijker en is de smartphone draadloos op te laden via de inductielader.

RenaultKiaMitsubishiToyota
ArkanaXCeed Design PackEclipse CrossC-HR
E-Tech Hybrid R.S. Line1.5 T-GDI MHEV DCT7 DynamicPHEV Intense1.8 Hybrid Executive
37.290 euro36.845 euro37.990 euro38.195 euro

Renault levert de nieuwe Arkana in Nederland standaard met de E-Tech Hybrid 145 aandrijflijn (elders in Europa zijn ook andere motorvarianten te koop). Deze efficiënte techniek met innovaties uit de Formule 1 levert een vermogen van 143 pk. Mede dankzij het hoge maximumkoppel van de elektromotor dat direct vanaf stilstand beschikbaar is, zou de Arkana garant moeten staan voor aansprekende prestaties en rijplezier. Tegelijkertijd is volledig emissievrije aandrijving mogelijk in de EV modus. Als deze stand wordt ingeschakeld, attendeert het Z.E. Voice waarschuwingsgeluid andere weggebruikers op de aanwezigheid van de auto.

 

Reageren is niet mogelijk.