BMW schort productie op door chiptekort

0

BMW stopt deze week de productie in haar fabriek in het Beierse Regensburg. Reden is het aanhoudende tekort aan computerchips. De productie wordt pas 9 augustus hervat, aangezien 2 augustus een algemene verplichte vakantieweek gepland staat.

Volgens topman Pat Gelsinger van ‘s werelds grootste chipmaker Intel wordt de impact van het tekort aan computerchips waarschijnlijk het sterkst gevoeld in de tweede helft van dit jaar. Het jongste slachtoffer van het wereldwijde tekort aan chips heet dus BMW.

De hele autosector bijt zijn tanden stuk op het tekort aan chips. Vrijdag gaf Volvo Cars topman Håkan Samuelsson aan dat het chiptekort “echt vervelend” is. “Want we willen meer auto’s bouwen”. De Belgische fabrieken van Volvo en Audi schortten in juni noodgedwongen de productie op. “Het lijkt er wel op dat het dieptepunt van de crisis bereikt is”, zei Peter d’Hoore van de Audi fabriek in Brussel toen. “We verwachten verbetering in de tweede helft van het jaar”.

Maar Gelsinger is dus minder optimistisch gestemd. Zijn visie wordt gedeeld door BMW topman Oliver Zipse. In mei verklaarde hij dat het nog 2 jaar zal duren voordat vraag en aanbod van de computerchips weer in evenwicht zijn.

Reageren is niet mogelijk.