Ook Fiat Panda en Tipo nu verkrijgbaar in Red uitvoering

0

Fiat breidt de Red familie uit. Na de Fiat 500 Red en 500X Red introduceert het Italiaanse automerk nu de Panda Red en de Tipo Red. In deze rode modellen is men extra beschermd tegen ziekteverwekkers zoals het corona virus.

Alle Fiat modellen zijn nu verkrijgbaar in Red uitvoering. Naast deze specifieke lakkleur kenmerken deze versies zich door een airconditioning systeem met een luchtfilter met biocide dat 99,9 procent van de bacteriën doodt.

Ook het stuurwiel en de stoeloppervlakken zijn met een biocide tegen bacteriën en virussen behandeld. Bij de jongste Red familieleden (op basis van de Panda en de Tipo) ontvangt de klant van Fiat een Welcome Kit, bestaande uit een sleutelhouder en dispenser.

De Fiat Tipo is gebaseerd op de ruime Cross Station Wagon. De buitenspiegels worden in Passione Red uitgevoerd, ook als er gekozen wordt voor een van de alternatieve carrosseriekleuren Colosseo Grey, Gelato White of Cinema Black kiest. Het Red logo siert de B-stijlen.

De Panda Red, gebaseerd op de City Cross uitvoering en uitgevoerd met de mild hybride benzinemotor, krijgt dezelfde kenmerken mee.

Eerder bracht Fiat al de 500 Red en 500X Red uit. De uitrusting van de eerstgenoemde wordt nu uitgebreid met een zogeheten sanitatie handschoenenkastje: een UV-C lamp waarmee zo goed als alle bacterie en virus soorten gedood kunnen worden.

De naam ‘Red’ is afkomstig van de gelijknamige maatschappelijke organisatie die tegenwoordig vecht tegen de verspreiding van covid-19.

Reageren is niet mogelijk.