Prijs vergelijking Toyota BZ4X

0

Toyota heeft de prijzen bekendgemaakt van de elektrische BZ4X. Het eerste model van Toyota’s nieuwe BZ familie is vanaf vandaag te bestellen. De ruime, praktische en stoer gelijnde cross-over is leverbaar vanaf 48.495 euro. Nederlandse klanten kunnen vanaf begin 2023 hun BZ4X in ontvangst nemen. Zakelijke rijders kunnen de Toyota leasen vanaf 569 euro exclusief BTW. Particulieren kunnen vanaf 639 euro inclusief BTW per maand al gaan rijden in de BZ4X. In beide gevallen geldt een contractduur van 60 maanden en een jaarlijkse kilometragelimiet van 10.000.

De BZ4X is per direct te bestellen met de keuze uit 3 uitrustingsniveaus: Active, Dynamic en Premium. De Active beschikt over onder meer een warmtepomp, 18 inch lichtmetalen velgen, automatische airconditioning met 2 temperatuurzones, een achteruitrijcamera, adaptieve cruisecontrol, Smart Entry, een 8 inch multimediascherm en Toyota Safety Sense 3 (een uitgebreid pakket assistentie- en veiligheidssystemen; dit bestaat onder meer uit Pre-Collision System, Lane Keeping System en Road Sign Assist). De Dynamic uitvoering van de BZ4X vult bovenstaande toeters en bellen aan met onder meer een 12,3 inch groot multimediadisplay, een 360 graden camera, een elektrisch te openen achterklep, een parkeerhulp systeem, stoelverwarming vóór, stuurwiel verwarming en privacy glas achter. De top uitvoering van de BZ4X, de Premium, beschikt onder meer over 20 inch lichtmetalen velgen, synthetisch lederen bekleding, stoelventilatie vóór, stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen achter, een JBL speakersysteem, Blind Spot Monitor, Intelligent Park Assist en Toyota’s meest geavanceerde multimediasysteem. Als Premium is de BZ4X ook met geavanceerde vierwielaandrijving te bestellen. Dat 4WD systeem is volledig nieuw en heeft zijn indrukwekkende offroad eigenschappen en -prestaties volgens Toyota onder meer te danken aan 2 geavanceerde elektromotoren, waarvan één de vooras aandrijft en de andere de achteras.

ToyotaBZ4Xprijs2

De optielijst van de BZ4X blijft beperkt tot kleurstellingen en 2 verschillende dak opties. Zo is de auto uit te rusten met een glazen panoramadak of een Solar Roof Panel, waarmee de elektrische cross-over is voorzien met een zonnepaneel dat op jaarbasis tot 1.800 kilometer aan range bij kan laden, puur en alleen door de zon.

Toyota MG Nissan Volkswagen
BZ4X Marvel R Ariya ID.4
Active Luxury 63 kWh Advance Pro 204 pk
48.495 euro 46.485 euro 47.390 euro 47.740 euro
Toyota Ford Skoda Volvo
BZ4X Mustang Mach-E Enyaq iV XC40
Dynamic Standard Range 80 Sportline 204 pk Electric Ultimate
53.495 euro 54.125 euro 54.750 euro 53.995 euro
Toyota Lexus Mercedes-Benz Polestar
BZ4X UX Electric EQB 2
Premium 300e Luxury 250 Luxury 78 kWh Single Packs
56.995 euro 58.295 euro 57.618 euro 56.900 euro
Toyota Kia Tesla Toyota
BZ4X EV6 Model 3 RAV4
Premium 4WD 77 kWh GT-Line AWD Long Range AWD Plug-in Style AWD
59.495 euro 59.895 euro 58.995 euro 59.045 euro

De voorwielaangedreven BZ4X wordt aangedreven door een elektromotor van 204 pk en 265 Nm, waarmee een acceleratietijd van 7,5 seconden en een topsnelheid van 160 km/u haalbaar is. De versie met vierwielaandrijving levert een maximaal vermogen van 218 pk met een koppel van 336 Nm, goed voor een sprinttijd van 6,9 seconden. De topsnelheid blijft met 160 km/u gelijk. De lithium/ion batterij biedt een capaciteit van 71,4 kWh. Volgens de officiële WLTP cijfers is dat goed voor een actieradius van 516 kilometer voor de voorwielaangedreven variant. Het gemiddeld gebruik komt op 14,3 kWh per 100 kilometer, of 7 kilometer per kWh. De AWD variant verbruikt zoals verwacht iets meer: 15,8 kWh per 100 kilometer of 6,3 kilometer per kWh. Hiermee haalt de vierwielaangedreven versie, volgens de officiële WLTP cijfers, tot 470 kilometer op een volle batterij. Toyota biedt zakelijke en particuliere rijders een oplaadservice aan, voor een vast bedrag of als onderdeel van een leasecontract. Een thuis laadpunt en/of laadpunt op de zaak wordt voor de berijder geregeld en onderhouden. Vanwege dynamische load balancing is er altijd maximaal vermogen om op te laden zonder overbelasting. Zakelijke rijders krijgen hierbij automatisch de kosten terugbetaald voor de elektriciteitskosten; verzorgt door de Toyota dealer.

Reageren is niet mogelijk.