Audi onderbreekt productie van A4, A5 en A8

0

Tot zeker 20 mei ligt de productie van de Audi modellen A4, A5 en A8 in de fabriek in het Duitse Neckarsulm stil .

Aanleiding is de leveringsproblematiek van onderdelen en het aanhoudende chiptekort. De Duitse autofabrikant bevestigt de nijpende bevoorradingssituatie die veroorzaakt wordt door de lockdowns in China en de oorlog in Oekraïne. Vanwege deze toeleveringsproblemen heeft Audi ook de tijdelijke arbeidstijdverkorting verlengd voor de fabriek in Neckarsulm en in Ingolstadt. Het chip- en onderdelentekort leidde eerder al eerder tot productiestops bij Audi.

De productie van de A6 en A7, die ook in Neckarsulm worden gebouwd, gaat wel gewoon door. Neckarsulm (de voormalige NSU fabriek) is één van de grootste productielocaties van Audi. Sinds 2020 worden hier ook de eerste volledig elektrische Audi modellen e-Tron GT en e-Tron GT quattro, gemaakt. Er werken afgerond 15.000 mensen op deze locatie, waar jaarlijks zo’n 145.000 auto’s worden gebouwd.

Reageren is niet mogelijk.