Breder motorengamma voor BMW 2-serie Coupé

0

Niet alleen de Active Tourer versie van de BMW 2-serie kan rekenen op meer aandrijfvarianten, ook in coupé komt daarvoor in aanmerking. Vanaf de zomer van 2022 zullen er 2 nieuwe motoren voor het 2-deurs model beschikbaar zijn.

De nieuwe instapmotor in de 218i Coupé is een 2,0 liter viercilinder van 156 pk en 250 Nm. Deze krachtbron stuurt vermogen en koppel via een 8-traps automaat naar de achterwielen. De 218i Coupé accelereert in 8,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

De nieuwe M240i Coupé voldoet aan aanzienlijk hogere vermogenseisen. Hier combineren de Beieren de bekende, 374 pk sterke zescilinder lijn benzinemotor met klassieke achterwielaandrijving, een 8-traps automatische sporttransmissie en een M sport differentieel op de achteras. Zo bereikt de M240i Coupé de 100 km/u in 4,7 seconden. De nieuwe schakel peddels op het stuur zijn beschikbaar voor handmatige interventie in de versnellingskeuze.

Vanaf de zomer van 2022 zullen bovengenoemde peddels ook deel uitmaken van de uitrusting van de 8-traps Steptronic transmissie, die standaard is op alle viercilinder modellen van de 2-serie Coupé. Alle uitvoeringen van dit BMW type zullen vanaf juli ook standaard profiteren van een gebogen display. Deze bestaat uit een 12,3 inch informatiescherm en een 14,9 inch touchscreen, die achter een gemeenschappelijk glazen oppervlak dat naar de bestuurder is gebogen, een volledig digitale netwerkervaring met hoge resolutie vormen. Samen met een uitgebreidere functionaliteit is de bediening in de 2-serie Coupé voortaan meer gericht op aanraking en stembediening.

Het is nog niet bekend wat de 218i en de M240i gaan kosten. Nieuw zijn ook het innovatiepakket en het comfortpakket.

Reageren is niet mogelijk.