Fiat 500e is best verkocht elektrische auto in Europa

0

De Fiat 500e was in april de meest geregistreerde elektrische auto in Europa. De Peugeot 208 voert de algemene ranglijst aan terwijl de Ford Kuga de populairste plug-in hybride was. Dat meldt onderzoeksbureau Jato dat de verkoopcijfers in alle lidstaten van de Europese Unie onder de loep nam.

In april daalde het aantal registraties in de Europese Unie met ruim 20 procent, zo bleek al eerder uit gegevens van autofabrikantenvereniging ACEA. Jato meldt dat in de Verenigde Staten afgelopen maand 18 procent minder auto’s op kenteken werden gezet, terwijl in China de daling bijna 50 procent betrof als gevolg van nieuwe lockdowns in de regio Sjanghai.

ElektrischEuropa2022april

In Europa viel de verkoopschade dus al met al relatief mee. Dat is te danken aan het feit dat het aantal registraties van volledig elektrische auto’s en plug-in hybride modellen goed overeind bleven. In april werden er slechts 1,4 procent minder van dit soort personenwagens op kenteken gezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Inmiddels zijn stekkerauto’s goed voor een marktaandeel van 19 procent. Benzinemodellen namen in april 59 procent van de verkopen voor hun rekening en de taartpunt van diesels is gekrompen tot 19 procent.

In de top 10 van meest geregistreerde elektrische modellen staan in totaal 9 verschillende merken. Alleen Kia is in dit overzicht met 2 auto’s vertegenwoordigd. Tesla komt niet in de top 10 van april voor. Volgens Jato komt dat doordat de Amerikanen in de eerste maand van ieder kwartaal standaard weinig auto’s registreren. Op fabrikanten niveau ging in april Stellantis aan de leiding bij de registraties van personenwagens met een stekker. Op jaarbasis gaat de Volkswagen Groep evenwel aan kop. Verder valt op dat BMW en Mercedes het relatief veel beter dezen bij de registratie van volledig elektrische auto’s en plug-in hybride modellen dan in de totale markt. Met name met het tweede type personenwagens scoren zij erg goed.

Reageren is niet mogelijk.