BMW Groep boekt vooruitgang bij het verminderen van de CO2-uitstoot

0

De BMW Groep blijft haar wagenpark-brede CO2-uitstoot systematisch verminderen en levert daarmee naar eigen zeggen een belangrijke bijdrage aan het verwezenlijken van ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen.

Op basis van voorlopige interne berekeningen bedroeg de uitstoot van de BMW Groep voor wat betreft haar in 2023 in de Europese Unie verkochte modellen 102,1 gram per kilometer (WLTP). In 2022 was het gemiddelde nog 105 gram. Er is (dus) sprake van een daling van 2,8 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. BMW Group presteerde ook beter dan de toepasselijke vlootdoellimiet voor het bedrijf, vastgesteld door de Europese Unie (inclusief Noorwegen, IJsland) op 128,5 gram. Per kilometer is de CO2-uitstoot in 2023 met gemiddeld 26,4 gram gedaald.

BMWelektrisch4

De implementatie van de elektrificatiestrategie van de BMW Groep is een belangrijke verklaringen waarom de inspanningen om de emissies van het wagenpark te verminderen succesvol zijn. In 2023 verkocht het bedrijf wereldwijd in totaal 376.183 volledig elektrische voertuigen, oftewel 74,4 procent meer dan in 2022. De groei van de BMW Groep voor wat betreft de levering van volledig elektrische voertuigen was in 2023 daarmee groter dan de totale markt.

Met meer dan 15 volledig elektrische modellen in het assortiment wil BMW Groep haar verkoopgroei in het betreffende marktsegment in 2024 voortzetten. Eén op de vijf nieuw geleverde voertuigen van het bedrijf zou dit jaar een volledig elektrische aandrijflijn moeten hebben; in 2025 zou dat een op de vier moeten zijn. Dit jaar start BMW onder andere met de levering van de elektrische iX2. Verder moet de verkoop van de i5 goed op stoom komen.

Naast de toenemende elektrificatie van het wagenpark van de BMW Groep heeft de voortdurende verdere ontwikkeling van conventionele aandrijflijnen ook bijgedragen aan een lagere CO2-uitstoot. De laatste update van de aandrijflijn set heeft de efficiëntie van interne verbrandingsmotoren verder verhoogd, vooral sinds het najaar van 2022. In dit kader zal de nieuwe BMW M5 een stekker hybride aandrijflijn krijgen.

De BMW Groep beschouwt voortdurende emissiereductie in haar wagenpark als een integraal onderdeel van haar strategie op het gebied van duurzaamheid. Tegen 2030 is het bedrijf van plan haar totale CO2-uitstoot met minstens 40 procent per voertuig te verminderen ten opzichte van het niveau van 2019. Het doel is om dit in de hele waardeketen te bereiken: van de toeleveringsketen tot de productie tot de gebruiksfase. De BMW Groep is van plan om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Met deze doelstellingen streeft de BMW Groep naar eigen zeggen een pad na dat in lijn is met de klimaatdoelstelling van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken. Het bedrijf is de eerste Duitse autofabrikant die zich aansluit bij de campagne “Business Ambition for 1.5° C”, gelanceerd door het Science-Based Targets Initiative, en ook onderdeel is van de internationale Race to Zero-campagne van de Verenigde Naties.

Reageren is niet mogelijk.