Prijsvergelijking Toyota ProAce Verso

0

De prijzen van de Toyota ProAce Verso, waarvan Autointernationaal.nl eerder deze week de testprimeur had, zijn bekend. Het gamma omvat om te beginnen de ProAce Shuttle Compact (8 zitplaatsen, carrosserielengte 4,6 meter), ProAce Shuttle Medium (9 zitplaatsen en 4,95 meter) en de ProAce Shuttle Long (9 zitplaatsen en 5,30 meter). De meerwaarde van de laatste versie zit hem vooral in de bagageruimte: de Toyota kan achter de derde rij zetels 980 liter aan bagage vervoeren. Zonder achterpassagiers is er liefst 4.900 liter aan laadcapaciteit.

De door Autointernationaal.nl geteste ProAce Verso is er als Compact, Medium en als Long. Deze uitvoeringen kenmerken zich door 2 aparte voorstoelen (en dus geen bank), waardoor het er plek is voor maximaal 8 inzittenden. In de test werd al gemeld dat de kopers van deze uitvoering kunnen rekenen op uitgebreidere geluidsisolatie, volledig stoffen vloerbekleding en chroomkleurige accenten voor de carrosserie. Het onderstel is meer op comfort afgesteld. Het meubilair achterin is verschuifbaar, opklapbaar én te verwijderen. De rugleuningen zijn neerklapbaar. Ook zijn op de tweede zit rij opklapbare vliegtuigtafeltjes aanwezig. Een grote rechterschuifdeur geeft toegang tot het interieur. De achterruit is los van de achterklep te openen.

Het VIP vervoer segment bedient Toyota met de ProAce Verso Executive. In het interieur van deze uitvoering zijn achterin 2 zogeheten Captain Chairs geplaatst. Ook zijn er voor de achterpassagiers uitklapbare werktafeltjes. De ProAce Verso Executive is standaard voorzien van privacy glas, een glazen panoramadak en 2 elektrische schuifdeuren (met voetbediening). De Captain Chairs kunnen zowel in rijrichting als omgekeerd gebruikt worden. Alle 7 stoelen zijn met leder bekleed, waarbij die van de bestuurder en voorpassagier bovendien zijn uitgerust met massagefunctie. De ProAce Verso Executive beschikt verder over Toyota Safety Sense: een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen met onder meer adaptieve cruise controle, Lane Departure Alert, Pre-Collision System, Road Sign Assist en Automatic High Beam. In de EuroNCAP crashtest behaalde de Toyota met deze uitrusting de maximale score van 5 sterren.

Omdat Toyota de ProAce Verso als alternatief voor gezinnen en MPV heeft ontwikkeld, worden daarvan de prijzen vermeld (de Shuttle en Executive richten zich op (luxe) taxidiensten). De ProAce Verso Compact (de draaicirkel is een relatief handzame 11,3 meter) heeft standaard een 115 pk sterke 1,6 liter dieselmotor in het vooronder die gekoppeld is aan een handbak. Het trekgewicht bedraagt 1.800 kilo. Hij kost als Aspiration 42.795 euro. De standaarduitrusting omvat dan een Pro-Touch geluidsinstallatie met digitale radio (DAB+), Bluetooth, een USB aansluiting plus MirrorLink voor de koppeling van een smartphone, een groot kleuren touch screen voor o.a. het navigatiesysteem, automatische airconditioning, parkeersensoren vóór & achter (inclusief achteruitrijdcamera), zonneschermen en Smart Entry met startknop. De ProAce Verso is er ook als Dynamic vanaf 44.895 euro. De meeruitrusting van dit luxeniveau omvat 17-inch lichtmetalen velgen, xenon HID koplampen, LED dagverlichting en koplampsproeiers. Zowel de Aspiration als de Dynamic zijn er ook met zogeheten Multi-Mode Automaat; het vermogen wordt dan gereduceerd tot 95 pk, maar daar staat tegenover dat de meerprijs slechts 100 euro bedraagt. Dit betekent dus 42.895 euro voor de Aspiration en 44.795 euro voor de Dynamic.

De Medium carrosserievariant van de ProAce Verso is er vanaf 45.350 euro. U krijgt dan de handgeschakelde en 115 pk sterke 1,6 liter dieseluitvoering in Aspiration tenue. De upgrade naar Dynamic doet het prijskaartje veranderen in 47.650 euro. De Multi-Mode Automaat versies zijn bij de Medium variant 145 euro duurder en kosten dus 45.495 resp. 47.795 euro. Deze carrosserievariant kan ook als 2.0 D-4D worden besteld. Die beschikt over een 150 pk sterke dieselmotor in combinatie met een handbak. Het trekgewicht neemt toe tot 2.300 kilo. Als Aspiration kost dit model 48.995 euro en als Dynamic 51.295 euro. Bij deze carrosserievariant omvat de uitrusting van de Dynamic uitvoering tevens het eerder genoemde glazen panoramadak (1 meter lang, voorzien van een multifunctionele middenconsole met extra opbergruimte en bedieningspanelen).

Toyota

Opel

Volkswagen

ProAce Verso M Vivaro Combi Multivan
1.6 D-4D Aspiration 1.6 CDTI TDI 150 Comfort
45.350 euro 45.712 euro 45.133 euro

Van de ProAce Verso Long kan de Nederlandse Toyota importeur nog geen prijzen melden. Wel zal deze carrosserievariant ook leverbaar worden in het uitrustingniveau Executive én met 174 pk sterke 2.0 D-4D motor die standaard gekoppeld is aan een automaat. En voor wie het toch wil weten: de ProAce Shuttle Compact is leverbaar vanaf 38.995 euro. Standaard zijn onder meer airconditioning, cruise controle met snelheidsbeperking, radio met Bluetooth inclusief USB aansluiting, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met armsteun, meerdere 12V-aansluitingen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór, een rechterschuifdeur, een grote achterklep en een in 2 ongelijke delen opklapbare tweede rij zetels.

Reageren is niet mogelijk.