Prijzen Fiat 500L / 500X Mirror zijn bekend

0

Fiat zal 2017 in Nederland met een fors verlies aan marktaandeel afsluiten. Met name de 500L en de 500X trokken dit jaar duidelijk minder kopers dan voorheen. Om het tij te keren en 2018 met goede verkoopvoornemens te kunnen beginnen, introduceert Fiat nu een Mirror uitvoering van beide modellen.

De 500L Mirror en de 500X Mirror zijn de eerste Fiat modellen die leverbaar worden met het nieuwe Mopar Connect systeem. Daarmee kan men via een app op de telefoon altijd contact houden met de auto: waar sta je? zijn jouw portieren wel vergrendeld? wat is jouw brandstofniveau? hoe is het met de bandenspanning gesteld? Via de app zal de Fiat jou het antwoord geven. Als je jouw 500L of 500X uitleent is het mogelijk om een melding te ontvangen wanneer hij een bepaald gebied uitrijdt, of wanneer een vooraf ingestelde (lees: afgesproken) snelheid wordt overschreden.

De 500X Mirror is als enige leverbaar in de nieuwe matblauwe kleur ‘Blu Jeans Matt’ (er is ook een niet-matte variant, gewoon ‘Blu Jeans’ genaamd). Diverse carrosseriedelen hebben een satijn chromen afwerking gekregen, zoals de dakrails, de deurgrepen, de spiegelkappen en de stootstrips.

Verder is de 500X Mirror voorzien van 17 inch lichtmetalen velgen, mistlampen en specifieke badges. De kleur ‘Blu Jeans’ keert op het dashboard terug en de stoelbekleding is afgewerkt met blauwe stiksels. Verder kan de koper rekenen op een automatisch dimmende binnenspiegel, ‘Easy Entry&Go’ en automatische airconditioning. Het klantvoordeel bedraagt volgens Fiat 1.695 euro.

Ook de 500L Mirror is blauw van kleur, maar in een andere (eveneens nieuwe) tint: ‘Venezia Blue’. De 500X tint ‘Blu Jeans’ is ook leverbaar. Het dak is dan lichtgrijs uitgevoerd en Fiat levert ook diverse andere kleurencombinaties (met een wit of zwart dak). Uiteraard is ook de 500L Mirror voorzien van specifieke badges en grijze spiegelkappen, maar 17 inch lichtmetalen velgen zijn bij dit model een optie (wel krijg je standaard 16-inch exemplaren). Het dashboard is uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Fiat spreekt van een klantvoordeel van 1.130 euro.

Zowel de 500L Mirror als de 500X Mirror zijn uitgerust met het vernieuwde Uconnect infomediasysteem met 7 inch aanraakscherm. Smartphone integratie via Android Auto en Apple Carplay is standaard. De Nederlandse prijzen van de Mirror actie-uitvoeringen bedragen 23.090 euro (500L met 105 pk sterke TwinAir Turbo motor) en 25.095 euro (500X met 110 pk sterke 1,6 liter E-TorQ motor; de versie met 140 pk sterke 1.4 T-Jet motor is 1.500 euro duurder en is tegen meerprijs te koppelen aan de automatische DCT transmissie).

Reageren is niet mogelijk.