Fiat viert verjaardag met 120th Editions

0

Fiat viert zijn 120ste verjaardag met de 120th Edition actie-uitvoeringen van de 500, 500L en 500X. Deze speciale versies kenmerken zich door de zwart/witte kleurcombinatie.

Alle carrosserievarianten van de 500 zijn dus tijdelijk leverbaar in een speciale 120th uitvoering. De details verschillen per model, maar wat de 500, 500L en 500X gemeen hebben, is de zwart/witte kleurstelling. Fiat biedt ook andere combinaties aan, maar de keuze blijft daarbij beperkt tot verschillende tinten grijs (in combinatie met wit).

De 120th Edition actiemodellen zijn verder te herkennen aan de speciale badges en de koperkleurige details. Die verschillen per model. Zo zijn bij de 500 de velgen in die kleur uitgevoerd en bij de 500X delen van de stoelbekleding. Een overeenkomst is wel het in hoogglans zwart uitgevoerde dashboard.

Ook aan de buitenkant zijn bij alle modellen diverse hoogglans zwarte accenten te vinden. De 500 is bovendien opgetuigd met een chromen strip op de motorkap. De 500X wordt geleverd in het tweekleurige, chique Tuxedo. Dat geeft de cross-over letterlijk en figuurlijk meer glans. Voor zijn aandrijving zorgt de nieuwe 120 pk sterke 1,0 liter Firefly motor. De jubilerende 500L heeft een MultiJet diesel onder de kap.

De 120th Edition actie-uitvoeringen zijn allemaal voorzien van een extra uitgebreide uitrusting, zoals het Uconnect infomediasysteem met 7 inch aanraakscherm.

De prijzen maakt Fiat binnenkort bekend. Fiat viert haar 120 jarig jubileum in Genève. Daar zullen de actiemodellen (dan) ook te zien zijn.

Reageren is niet mogelijk.