Prijs vergelijking Toyota Highlander 2.5 Hybrid

0

Toyota komt eind januari ​met een grote SUV op de Nederlandse markt als aanvulling op andere soortgelijke modellen zoals de RAV4: de Highlander. De nieuweling biedt plaats aan 7 inzittenden en is uitgerust met de nieuwste, vierde generatie hybride technologie van het Japanse autoconcern in combinatie met standaard permanente vierwielaandrijving. De prijzen beginnen bij 59.995 euro.

Voor bovengenoemd bedrag levert Toyota de Highlander Hybrid in Business uitvoering. Zijn standaarduitrusting omvat zaken als LED verlichting rondom (koplampen, dag verlichting, mistlampen vóór en achterlichten), privacy glas achter, Smart Entry en metallic lak. Het interieur is voorzien van onder meer automatische airconditioning met 3 temperatuurzones en een bedieningsmogelijkheid voor de passagiers op de tweede zit rij, stoelverwarming en het Toyota Touch 2 multimediasysteem met 8 inch touchscreen. Ook aanwezig zijn digitale radio (DAB+) met 6 speakers, 5 USB aansluitingen en Smartphone integratie met een draadloze oplader, Apple CarPlay plus Android Auto. Wil je deze uitvoering als particuliere rijder? Dan kan, maar dan dien je de Style uitvoering te bestellen. Die kost 62.995 euro.

ToyotaHondaMercedes-Benz
HighlanderCR-VGLB
2.5 Hybrid Style1.5 Turbo AWD Lifestyle250 4Matic Premium
62.995 euro61.170 euro63.627 euro
ToyotaLand RoverVolvo

De Highlander Executive (69.995 euro) voegt hier zaken aan toe als een elektrisch bedienbare achterklep, het Toyota Touch 2 Go Plus navigatiesysteem, een parkeerhulp camera achter, zwart lederen bekleding, een JBL Premium audio met 11 speakers en 1.200 Watt, 20 inch lichtmetalen velgen en voorportieren met geluidswerend glas.

ToyotaLand RoverVolvo
HighlanderDiscovery SportXC60
2.5 Hybrid ExecutiveP200 AWDB5 AWD Inscription
69.995 euro69.684 euro70.995 euro

De meest luxe uitvoeringen van de Highlander zijn de Premium en voor de zakelijke klanten de Business Plus (76.495 respectievelijk 72.995 euro). Tot de standaarduitrusting behoren een Head-Up display, een verwarmingsmogelijkheid van de achterbank plus stuurwiel, een camerafunctie in de binnenspiegel (Smart Rear View Mirror), een groot 12,3 inch multimediascherm en stoelventilatie voor de bestuurder en zijn passagier.

ToyotaLexusBMW
HighlanderNXX3
2.5 Hybrid Premium300h AWD ExecutivexDrive30i High Exec.
76.495 euro75.795 euro76.677 euro

Toyota geeft de 4,966 meter lange Highlander een omvangrijke veiligheidsuitrusting mee: Het gaat daarbij om een pakket actieve veiligheidssystemen dat zaken als Intelligent Adaptive Cruise Control, Pre-Collision System met voetgangers- en fietsersdetectie, Automatic High Beam, Road Sign Assist, Lane Departure Alert, Lane Trace Assist en vermoeidheidsherkenning omvat. En ook Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert behoren tot de uitrusting.

Dat de Highlander aan de bovenkant van het SUV aanbod van Toyota zit, is te merken aan de grote bagageruimte van 865 liter (met de 2 achterste zitplaatsen neergeklapt). Door ook de tweede rij zetels neer te klappen, is er zelfs 1.909 liter beschikbaar. Die stoelen zijn over een afstand van 180 mm te verschuiven zodat passagiers helemaal achterin comfortabel kunnen in- en uitstappen. Ook 2 volwassenen vinden hier volgens Toyota een ruimte en gerieflijke zitplaats.

De modelnaam Highlander bestaat al langer, maar Toyota haalt de ruime 7-persoons SUV voor het eerst naar Europa en dus ook naar Nederland. Het model wordt boven de RAV4 gepositioneerd. Naar goed Toyota gebruik zorgt hybride techniek voor de aandrijving. Het resultaat is een CO2-uitstoot die met 149 gram/km tot de laagste in zijn klasse behoort. Dit komt overeen met een benzineverbruik van 6,6 liter per 100 km gemiddeld. Als basisunit fungeert een 2,5 liter 4 cilinder motor. Het systeemvermogen bedraagt 248 pk. Het maximale aanhanggewicht van de Highlander bedraagt 2.000 kg (geremd), hetgeen voldoende is voor een flinke caravan of paardentrailer.

 

Reageren is niet mogelijk.