Nieuwe digitale sleutel en verbeterde app voor Polestar 2

0

Via een zogeheten OTA update (Over-the-Air) biedt de Polestar 2 nu ook nieuwe digitale sleuteltechnologie waarmee eigenaren hun verbonden smartphone kunnen gebruiken als aanvulling op de traditionele autosleutel. De aanpassing omvat ook de activering van nieuwe geïntegreerde bèta functionaliteiten van de app.

“De Polestar Digital Key is een van de functies waar onze klanten het meest naar uit hebben gekeken. Het niet langer hoeven gebruiken van een fysieke sleutel is namelijk ontzettend handig”, aldus Thomas Ingenlath, de CEO van Polestar. “De telefoon gebruiken als sleutel is heel logisch, vooral in een tijd waarin wij deze toch altijd bij ons hebben”.

Volgens Ingenlath heeft beveiliging de hoogste prioriteit gehad bij de ontwikkeling van de Polestar Digital Key (bèta). Om de nauwkeurigheid, een veilige authenticatie en optimaal gebruiksgemak te garanderen bij het openen & starten van de auto, communiceren in totaal 18 Bluetooth sensoren in en rond de elektrische middenklasser met de gekoppelde smartphone.

De strategisch geplaatste sensoren rond de auto detecteren de nadering van het gekoppelde apparaat. De sensoren bepalen binnen een armlengte de positie van de smartphone, waardoor de deuren, de achterklep of de vergrendeling van de laadaansluiting kunnen worden geopend of gesloten met grote precisie en maximale veiligheid. Om de auto te starten, dient de gekoppelde smartphone zich altijd in de auto te begeven. Dit om te voorkomen dat er per ongeluk wordt gestart.

“Wij hebben ons gericht op een hoge nauwkeurigheid en gebruiksgemak”, vervolgt Ingenlath. “Het werkt echt net zo eenvoudig en geïntegreerd als een traditionele sleutel. Men hoeft de telefoon niet tegen sensoren te tikken of de app te openen voor gebruik”. De digitale sleutel zelf is versleuteld in de Polestar app op de gekoppelde smartphone en na uitgebreide tests wordt deze technologie veiliger geacht dan die van een traditionele sleutel. De digitale sleutel is ook immuun voor zogenaamde Relay aanvallen omdat deze niet met radiofrequenties werkt en het gecodeerde Bluetooth signaal alleen effectief is als de gekoppelde smartphone zich binnen het fysieke bereik van de sensoren bevindt.

Na de nieuwste OTA update bevat de Polestar app nu ook nieuwe béta functionaliteiten waaronder het op afstand checken van de accustatus, het starten van de klimaatregeling en vergrendelen. Meer nieuwe functies worden in de loop van de tijd toegevoegd. Ingenlath: “De vernieuwde app biedt Polestar rijders nu extra gemak. Het eenvoudig op afstand voorverwarmen of -koelen van het interieur biedt een grote meerwaarde en wij weten dat klanten reikhalzend hebben uitgekeken naar deze functionaliteit. Natuurlijk brengen we in de toekomst meer features uit en zien we nog veel mogelijkheden voor de voortdurende uitbreiding van de digitale ervaring”.

De nieuwste OTA update voor de Polestar 2 bevat bovendien verbeterde voorverwarming van de accu om het bereik te vergroten en een vernieuwde weergave van het resterende bereik. De draadloze telefoonoplader is ook aangepast om optimaal te werken met nieuwere telefoons met extra magnetische elementen. De OTA update bevat daarnaast een aantal Bugfixes en stabiliteitsverbeteringen.

Reageren is niet mogelijk.