Prijs vergelijking Skoda Enyaq Coupé RS iV

0

Skoda breidt de recent onthulde Enyaq Coupé iV modelreeks nu al uit. Dat doet de autofabrikant met een sportieve top variant van de range: de RS versie. Dit eerste volledig elektrisch aangedreven RS model van Skoda is nu te bestellen bij de Nederlandse dealers vanaf 58.990 euro.

De Enyaq Coupé RS iV heeft een zeer sportieve uitstraling en dankzij het systeemvermogen van 299 pk plus vierwielaandrijving via 2 elektromotoren op de voor- en achteras zijn de prestaties volgens Skoda van hoog niveau. “Het digitale interieur biedt veel luxe, comfort én sportiviteit. En dat in combinatie met veel ruimte en gebruiksgemak”, zo schrijft de importeur in haar persbericht. De Enyaq Coupé RS iV wordt in april op de Nederlandse markt verwacht.

SkodaEnyaqCoupéRSiVprijs3

Het dak is hét designitem van de Enyaq Coupé RS iV. Het is grotendeels van donker getint glas en loopt op elegante wijze naar achteren af. Mede daardoor is de auto gestroomlijnder dan de gewone Enyaq iV. Daarnaast zou de vijfdeurs coupé een echte RS zijn. Hij dankt zijn unieke uitstraling onder andere aan de Crystal Face, een grille met transparante spijlen die door 131 led elementen én een opvallende horizontale led licht strip wordt verlicht. Ook de standaard Matrix koplampunits zijn volgens Skoda designitems op zich.

SkodaEnyaqCoupéRSiVprijs4

Natuurlijk zijn er ook de typische RS accenten. Zo heeft de is een verlaagd onderstel en diverse carrosserie-elementen zijn uitgevoerd in zwart. De diffuser achter en de 20 inch lichtmetalen velgen in Taurus design (21 inch ‘Vision’ is optioneel) ronden de sportieve look af. De RS iV is als enige model in de nieuwe Enyaq Coupé range leverbaar is in de opvallende kleur Mamba Green.

SkodaEnyaqCoupéRSiVprijs6

Dankzij 2 elektromotoren op de voor- en achteras is de Enyaq Coupé RS iV vierwielaangedreven. Het systeemvermogen bedraagt 299 pk en het maximale koppel is 460 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 6,5 seconden, terwijl de topsnelheid is begrensd op 180 km/u. Met deze krachtige aandrijflijn is de Enyaq Coupé RS iV geschikt om aanhangers met een gewicht van maximaal 1.200 kg te trekken. Het 82 kWh accupakket verleent het sportieve model een actieradius van 505 kilometer. Dankzij de 135 kW snelle laadmogelijkheid is het accupakket in circa 36 minuten van 10 procent naar 80 procent op te laden.

SkodaEnyaqCoupéRSiVprijs5

Het interieur van de Enyaq Coupé RS iV is volgens Skoda in alles vooruitstrevend. Er is plaats voor 5 personen en de bagageruimte heeft een inhoud van 570 liter. De Digital Cockpit (5,3 inch) en een groot (13 inch) centraal geplaatst infotainment touchscreen zijn standaard. Smartphones zijn eenvoudig te koppelen en dankzij de eSIM is de auto altijd online. Het RS Lounge interieur is eveneens standaard. Dat betekent: bekleding in stof/alcantara, stiksels in lime, zwarte hemelbekleding en led interieurverlichting. De bestuurder is volledig in controle dankzij het multifunctionele 3-spaaks sportstuur met peddels voor energieterugwinning en Driving Mode Select, dat keuze biedt uit 5 rij programma’s: van Eco via Sport tot ‘Personal’.

SkodaEnyaqCoupéRSiVprijs7

Voor maximale veiligheid zijn ESC, Lane Assist en het e-Call systeem standaard. De achteruitrijcamera en parkeersensoren voor en achter maken parkeren eenvoudig, terwijl het interieurklimaat altijd optimaal is dankzij de 2-zone airconditioning. Om de uitrusting verder naar eigen wens in te vullen zijn er Klimaat-, Comfort Stoel-, Parking- en Assistentie Plus pakketten en diverse individuele opties.

SkodaEnyaqCoupéRSiVprijs

De nieuwe Enyaq Coupé RS iV is inmiddels tot in detail naar eigen wens samen te stellen in de configurator op de website van Skoda. Hij is leverbaar vanaf 58.990 euro en wordt standaard geleverd inclusief tot en met 7 jaar onderhoud. Tevens ontvangen alle kopers van de Enyaq Coupé RS iV (en ook van de overige elektrische modellen van het merk) sinds begin dit jaar bij aanschaf van hun nieuwe auto een gratis rij training, om nóg meer uit de elektrische prestaties van hun milieuvriendelijke Tsjech te halen.

Reageren is niet mogelijk.