Prijs vergelijking Fiat 500X Hybrid

0

Met de introductie van de nieuwe 500X Hybrid sluit Fiat het tijdperk van de volledige verbrandingsmotor af en levert louter nog geëlektrificeerde modellen in Nederland. De nieuwe variant van de Italiaanse cross-over heeft altijd een automatische transmissie en is voorzien van mild hybride aandrijving waarmee over korte afstand volledig elektrisch gereden kan worden.

Nieuw is ook de elektrische Dolcevita kap (naar keus leverbaar in zwart, grijs of rood). Deze geeft, wanneer hij volledig geopend is, (bijna) het gevoel van een cabriolet. De 500X 1.5 Hybrid kan nu worden besteld vanaf 30.990 euro.

Fiat500XhybridPrijs5

Het grote nieuws van de Fiat 500X Hybrid zit onder de motorkap. Daar bevinden zich de nieuwe 1.5 turbomotor (die vorige maand in de Alfa Romeo Tonale zijn debuut beleefde), de 48 Volt elektromotor van 22 pk én de nieuwe 7-traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Het nieuwe, 130 pk sterke, benzineblok is goed voor 240 Nm. Hij wordt ondersteund door een BSG (Belt Start Generator) elektromotor die zorgt voor een stille, volledig elektrische start. Dankzij de elektromotor kan er met een snelheid van maximaal 20 km/u tot 3 kilometer emissievrij gereden worden. De accu wordt automatisch opgeladen tijdens het afremmen. Vooral bij filerijden en het parkeren is de elektromotor de aangewezen aandrijving. De voordelen van deze hybridetechnologie zijn volgens Fiat direct merkbaar: een lager verbruik, minder uitstoot en dankzij de soepelheid van de automatische transmissie en het reactievermogen van de elektromotor, meer comfort en rijplezier. En dit gaat niet ten koste van zijn kracht, want de 500X mag tot 1.450 kg geremd trekken.

Fiat500XhybridPrijs3

Naast zuinig, dankzij de hybride aandrijving, is de Fiat 500X Hybrid ook veilig dankzij de legio Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Zo kan hij worden uitgerust met: Attention Assist (waarschuwt als vermoeidheid bij de bestuurder wordt gedetecteerd), Autonomous Emergency Brake (waarschuwt voor een dreigende aanrijding met een ander voertuig en kan de auto volledig tot stilstand brengen om op die manier een ​​aanrijding te (helpen) voorkomen), Traffic Sign Recognition & Intelligent Speed Assist (herkent de maximum snelheid, geeft een signaal als deze overschreden wordt en geeft de bestuurder de mogelijkheid om de snelheid te verminderen tot de gedetecteerde limiet). Lane Control (houdt de auto binnen de zichtbare, witte lijnen), Adaptive High Beam (verzekert de bestuurder van maximaal zicht door automatisch het grote licht aan te doen wanneer er geen voor- of tegenliggers zijn) en Blind Spot Assist (houdt de dode hoeken van de auto in de gaten en meldt naderende voertuigen middels een oranje oplichtend driehoekig lampje in de buitenspiegel).

Fiat500XhybridPrijs2

Keyless Entry/Go en een achteruitrijcamera zijn tegen meerprijs leverbaar.

Fiat Citroën Honda
500X C3 Aircross Jazz Crosstar
1.5 Hybrid 130 DCT Club 1.2 PureTech 130 EAT Feel 1.5 Hybrid e:HEV CVT
30.990 euro 30.380 euro 31.715 euro
Hyundai Suzuki Toyota
Kona Vitara Yaris Cross
1.6 GDI Hybrid Fashion 1.5 Hybrid 6AT Style 1.5 Hybrid First Edition
31.695 euro 31.850 euro 31.242 euro

Fiat500XhybridPrijs4

Fiat Jeep Kia
500X Renegade Xceed
1.5 Hybrid 130 DCT Sport 1.3T 150 DDCT Limited 1.5 T-GDI MHEV DCT7 Dynamic
33.990 euro 33.190 euro 34.395 euro
Mazda Renault Skoda
CX-30 Captur Kamiq
e-SA-G 122 6AT 1.6 Hybrid 145 R.S.Line 1.5 TSI 150 DCT Business
33.990 euro 33.900 euro 34.875 euro

Medio mei wordt de nieuwe 500X 1.5 Hybrid 130 DCT bij de Nederlandse Fiat dealer verwacht, maar hij kan nu al besteld worden vanaf 30.990 euro. Fiat levert voor dit bedrag de Club versie. Die is uitgerust met onder andere het UConnect multimedia systeem met 7 touchscreen, Bluetooth & DAB radio, Apple Carplay / Android Auto, een met leder beleed stuurwiel met audiobediening, een 3,5 inch TFT display in het instrumentenpaneel in kleur, cruisecontrol, airconditioning, extra getinte ramen achter en 16 inch lichtmetalen velgen.

Fiat Volkswagen
500X Cabrio T-Roc Cabrio
1.5 Hybrid 130 DCT Yacht Club Capri 1.0 TSI Style
38.990 euro 41.290 euro

De meest exclusieve uitvoering is de 500X Yacht Club Capri. Deze luxe variant is zo compleet uitgerust dat er nagenoeg geen opties meer mogelijk zijn. Hij straalt volgens Fiat “Dolce Vita allure” uit dankzij zijn diepblauwe lakkleur, de exclusieve ivoor lederen bekleding en de elektrisch bedienbare cabriodak.

 

Reageren is niet mogelijk.